Tuesday 15 May 2012

Lobelija Cvijeće

Kako je spomenuto, lobelija cvijeće su među najpopularnije izbora kada je riječ o odabiru cvjetnice postrojenja za cvijet vrtove. Ime 'lobelija' se odnosi na rod od oko 360 do 400 različitih vrsta biljke cvjetnice. Od tih, neke vrste imaju svoje porijeklo u toplim umjerenim regijama, a neki uspijeva u hladnijim umjerenim regijama. To su godišnje biljke cvjetnice koje proizvode mali šareni cvjetovi, koji se mogu pojaviti u bijeloj, roza, plava i ljubičasta boja. Plava lobelija cvijeće, međutim, obično preferira većina. Vrijeme od kasnog proljeća do kasne jeseni je vrijeme kada su ovi cvjetovi imaju tendenciju da cvatu i da je s manje od zahtjeva. 8 inča u visinu i 18 cm u promjeru se zna da će biti izgrađen prosjek tih biljaka. Umjerenim ili tropskim područjima su idealno pogodna za rast lobelija cvijeća i oni su također poznato da su dovoljno otpor za zaraza štetnika. Te cvijeće su također popularan za svoje ljekovite koristiti za razne bolesti. Oni se koriste za liječenje astme i trovanje hranom. Također možete koristiti i lobelija cvijet bit za liječenje vaše kapke.
Kako da se brinu za lobelija cvijeće
Idealno vrijeme za sadnju your lobelija biljka je proljeće, kad nije podvrgnut opasnosti od mraza. Tlo mora biti plodno i dobro isušen. Mjesto koje ste odabrali morate primiti puni sunce djelomičnu sjenu. Ako ste sadnju više od jednog seedling, zatim prostor im najmanje 6 inches apart. To je omogućiti više prostora za rast. Tlo mora iskopali do dubine sadnice prethodno su rasli u. Nakon što je stavila mladunče, pokriti korijena s tlom i vodom velikodušno. Vi svibanj pročitajte na lobelija ekstrakta.
Usitnjavanje je još jedan važan aspekt u lobelija cvijet skrbi. Stavljanje svjetlo 1-inčni sloj zagrtati biljke oko postrojenja pomaže korijena ostati cool i vlažne. Tu mora biti neke razmak između početka malč sloj i baze biljka, 2 - 3 cm. To je učinjeno kako bi se spriječilo gljivične rast i promicanje cirkulaciju zraka.
Zalijevanje cvijeća lobelija mora obaviti u jednom danu, ako ste žive u vrućim, suhim klime. Dok, u drugim mjestima, zalijevanje svaki alternativni dan je dovoljno dobar za njih. Također, ako primijetite temperatura ide iznad 100 F, onda mora osigurati da voda biljke dva puta dnevno. Te su vrste ne vole vruće i suho vrijeme, a to je razlog zašto oni moraju biti adekvatno vlage kada temperatura raste. Pazite da ne vlažiti lišće, jer bi to moglo povećati rizik od bolesti. Znati više o lobelija bilje.
Ishrana lobelija cvijeće s gnojiva mora biti učinjeno jednom tjedno tijekom mjeseca proljeća i ljeta. Vodeno topivih gnojiva je dovoljno dobar. Za pravilnu doze, pogledajte upute proizvođača. Ako ne preferiraju korištenje gnojiva, onda vam svibanj također ići za kompost čaj. Natopiti tlo oko cvijeća s njom. Također je važno da voda biljke prije i nakon primjene gnojiva. To pomaže sprečavanju korijen izgorjeti.
Ti bi znati da je pravo vrijeme za orezivanje, kad vidite svoje biljke da postane dugonog, suha ili napete. Možete koristiti male škare ili škare za rezanje natrag lišće do pola svoje visine. To je najbolje kada je učinjeno neposredno prije gnojidbe. S vremenom, kada se temperatura ohladi, primijetit ćete rast novih, bolje izgleda lišće na lobelija biljke.
Dakle, pribilježiti sve ove točke i početi, sadnju neke od tih raskošnih cvjetova kao granice biljke ili napraviti veliki oštrenje. I kao završni notu ovaj članak na lobelija cvijeće, zlonamjernost ili bolesni će se smatra da je lobelija cvijet značenja u jeziku cvijeća.

No comments:

Post a Comment