Monday 23 April 2012

Osobni ciljevi razvoja

Svatko ima želju da biste dobili dobiti naprijed, da postavite ciljeve za sebe i tražiti osobni rast u svim područjima života. Život sam po sebi može biti izazovan, a ponekad i goli opstanak postaje potrebu za sat, osim toga natjecanja, raditi pritisak i odgovornosti moraju biti bavila. Suočeni s ovom scenariju, ponekad self-poboljšanje i osobni rast može se guraju u pozadinu. Jedan od načina da se bave potrebu za stalnim poboljšanjem je razvijati i planirati vaše osobne razvojnih ciljeva. Kao što je rekao lord Chesterfield, "Ako imate sat, će vam poboljšati ne onaj čas, umjesto da ga praznog hoda daleko? '
Osobni ciljevi razvoja Pregled
Osobni razvoj je važan aspekt života pojedinaca. Osobni razvoj je cjeloživotno veliki pothvat. Kulture u cijelom svijetu, od davnina, dodao puno vrijednosti na osobni razvoj kako bi se donijeti djece i mladih u društvo i ostvariti i pretpostaviti meaningful uloge u njemu. Religija, filozofija i etika sve obuhvaćaju metode za osobni razvoj i samouprave poboljšanje. Napravio sam popis nekoliko područja u kojima se može postaviti osobne ciljeve razvoja. Iako daleko od sveobuhvatan, ovaj popis uključuje i područja koja predstavljaju veliki dio našeg života. Područja su self-poboljšanje, karijera, zdravlje, stil života, obitelji, odnosima, obrazovanju, umjetnosti i kulture.
Osobni razvoj Ciljevi: Primjeri
Samopomoć poboljšanje: Ovo je područje gdje je stalni rast i poboljšanje je moguće. Možete poboljšati svoj set vještina, možete preuzeti nešto novo, ili ste napokon mogli dobiti one projekte učinili da ste stavljanjem off. Osobni razvoj primjer Cilj bi bio prestati odugovlačiti i napokon dobiti svoj vrt uređen.
Karijera: Karijera rast jedan je od najvažnijih područja za postavljanje ciljeva. Rad je ono što čini za veliki dio vremena i jedan identitet i samopoštovanje se temelji na kojima oni rade i što im je činiti. Rad prema promociju, povećanje odgovornosti, ili prirast plaće su svi primjeri karijere povezanih ciljeva.
Zdravlje: Rad na aspekte vašeg zdravlja, kao što su gubljenje težine, povećanje izdržljivosti, ili jede zdravije svibanj biti na vaš um. Prava stvar za učiniti da bi se odabrati jedan kao osobni cilj i djelovati na njega.
Lifestyle: Mnogi ljudi su u potrazi za načine kako poboljšati svoj stil života, i jednostavno možete učiniti postavljanjem osobni cilj, kao što je upis u klubu degustacija vina. Ostali načini koje uključuju se uzimanje klasa za glazbu / umjetnost uvažavanje, prisustvovati radionici sculpting, planiranje smislene odmor, ili uzimanje bilo koji novi sport.
Obitelj: osobne ciljeve u pogledu obitelji mogao biti, postavljanje datum za sklapanje braka, nakon što je dijete, sastanak članova obitelji niste susreli za dugo vremena, organiziranje obitelji dobili zajedno, itd.
Odnosi: Postavljanje osobnih ciljeva za odnose je dobar način da im pristup i pomaže vam pratiti vaš napredak. Ciljeva može uključivati ​​nalaz da posebnu osobu, ide stalni, postavljanje datum za angažman, itd.
Obrazovanje: Obrazovanje je ključno područje osobnog razvoja na dva načina. To se često opisuje vas koji i gdje radite. Nastavak i povećanje vaše obrazovanje za karijeru ili iz interesa je uvijek dobar cilj za razvoj. Vi ste napokon mogli poduzeti da strani jezik klasa ste razmišljali, ili se neko vrijeme van na studij povijesti umjetnosti ili renesansne studije. Ostale opcije mogu uključivati ​​uzimanje napredni tečajevi u vašem području rada ili napredni stupanj u upravljanju.
Umjetnost: Umjetnost je važan aspekt ljudskog života koji ima potencijala da daju puno zadovoljstva i osobnog rasta. Pohađanje nastave umjetnosti, uzimajući gore glazbeni instrument, ili pohađaju djelujući radionica mogao dobiti koju je započeo u ovom području.
Kultura: Kultura je veliko područje za istraživanje i ti mogao to učiniti učenje novog kuhinje, putovanja, odlazak na arheoloških iskapanja, učenje tradicionalnog plesa oblik, itd.
Kao što se vidi u gore navedenim paragrafima, postavljanje osobnih ciljeva razvoja zahtijeva nekoliko osnovnih koraka. Jedan od njih je postaviti cilj za identifikaciju područja i postavljanje uzorak osobni razvoj cilj unutar nje. Sljedeći korak je da se stavi vrijeme granica na aktivnost, koja je, kada započeti i koliko dugo bi trebalo poduzeti. Sljedeći korak je postavljanje osobnog razvoja planova. Nakon cilj je odlučio i vrijeme granice su postavljene, to je jednostavno stvar stavljanja planova u akciju.
Mi smo ono što smo više puta učiniti. Excellence, dakle, nije čin, nego navika. - Aristotel

No comments:

Post a Comment