Saturday 14 April 2012

Verbena Care

Verbena biljke dobro su poznati po svojim atraktivnim, upadljiv cvijeća uz ugodnu aromu. Ovo cvijeće se nalaze u toliko svijetle boje, uključujući crvena, ljubičasta, breskve, bijele pa čak i bicolored vrbena cvijeće su također tu. Cvatnje sezona biljka počinje u ljeto, a nastavlja se do prvog mraza. These cvjetnice biljke su porijeklom iz Velike Britanije. To može biti posađeno u kontejner, kao i cvjetnih gredica u vrtu. Najbolji dio ove biljke je da je u cilju da se one šarene cvjeta, ne morate staviti puno dodatnih napora na vrbena skrbi.
Kako Briga za Verbena?
Glavni koraci vrbena skrb uključuje izbor pravo mjesto, pravilno priprema tla, zalijevanje, gnojenje i obrezivanje. Točan tehnika obavljanja ovih zadataka su kako slijedi:
Lokacija: Odaberite sunčano mjesto za vrbena, gdje se može primati punu sunca kroz out dan. Neke vrste vrbena može tolerirati djelomična sunce, ali većina njih imaju tendenciju da se razne gljivične bolesti, uključujući i pepelnice, ako ne dobiju dovoljno izlaganje suncu.
Priprema zemljišta: Verbena treba biti posađeno u dobro isušen tla kako bi se smanjio šanse korijena truleži u budućnosti. Tlo treba sadržavati dovoljno krupne organske materije. Ako tlo ne imati dobar kapacitet ispuštanja onda bi trebao biti izmijenjen dodavanjem 4 inča komposta i grubog pijeska. Ako planirate da rastu verbena u kontejneru bili sigurni da odabrana lonac je drenaža rupa na dnu. Ili, stavite sloj šljunka prije stavljanja zemljišta u njemu. PH vrijednost tla treba biti uravnotežena. To bi trebao biti u rasponu od 6 do 8.
Sadnja: iskopati duboku rupu u tlu čiji promjer je dva puta da je korijen loptu sadnica. Stavite mladi biljka vrbena u rupu i omot svoju bazu čvrsto tlo. A 2-inčni sloj malča oko biljke će spriječiti rast korova, kao i pomoći zadržati tlo vlage maksimalno. Dok ih sadnju u skupinama u cvijet krevetu, držati razmak od 2 noge kao ove biljke je potrebno pravilnu cirkulaciju zraka. Kada ste ih sadnju u loncima, onda to ne bi trebao biti pretrpana i tamo bi trebao biti samo jedna sadnica u jednom loncu.
Zalijevanje: Čim ste završili sadnju, to vode temeljito. To bi trebao biti zalijevati svaki dan do vremena svoje korijene pravilno su utvrđene u tlo. Nakon toga jednom tjedno zalijevanje će biti dovoljno. Dok je zalijevanje, ne sipati vodu s vrha biljke. Umjesto toga, treba dati baze vrbena postrojenja.
Gnojenje: Ova biljka ne zahtijeva vrlo bogata tla. Dakle, jednom godišnje gnojidbe je dovoljno dobar za to. Nema potrebe da gnojivo za novo zasađeno vrbena. Započnite gnojenje kada biljka je najmanje četiri inča visok. Idealno vrijeme za dodavanje gnojiva je kasno proljeće. Koristite produženim otpuštanjem NPK (dušik, fosfor i kalij) 16-4-8 gnojivo za tu svrhu. Tijekom ljeta, u slučaju da je procvat postrojenja usporava, možda ćete morati oploditi tlo jednom mjesečno. Kako se kasnije ljeto približava, prestanite gnojenje potpunosti.
Rezidba: Redovita rezidba mrtvih cvjetnih glavica tijekom ljeta važno je držati biljke bushier i promicanje više cvjeta. U idealnom slučaju, trebali biste ga orezati nakon svakog cvjetanja. Cut jedna četvrtina od matične, ali pobrinite se da je glavni korijen ne smije biti izložen. Osim toga, morate ga orezati u jesen kako bi se uklonili sve oštećene i bolesne dio postrojenja.
Uz ovaj velik dio vrbena njege, možete rasti onih sitnih, pet petaled cvijeće koje će unaprijediti ljepotu vašeg vrta sve do ljeta. Kako ove biljke imaju izvaljen rast, oni izgledaju stvarno lijepo kad se uzgajaju u vješanje košara. To također može biti posađeno u vrtu leptir zajedno s drugim leptir privlače biljke.

No comments:

Post a Comment