Wednesday 17 August 2011

Osobni razvoj Ciljevi Primjeri

Ja to ne učinite različite stvari, ja učiniti stvari drugačije, je poznati citat Shiv Khera, poznati guru menadžmenta. Osobni razvoj ne znači nužno da morate učiniti nešto "extra običan '. Morate imati primijetio da na primjeru osobnih ciljeva, susret osoba s potrebama i pomoći mu tjerati / joj naprijed do uspjeha i postignuća. Osobni razvoj označava oboje, pojedinca self-razvoj i razvoj drugih. Mentori, učitelji, liječnici, menadžeri donose o razvoju drugih, zajedno s razvojem vlastite ličnosti. Postoje razne upravljanje razvojnim programima, alatima i metodama koje izvode gurua menadžmenta. Na individualnoj razini, osobni razvoj uključuje i planove ili mjere prilagođene kako bi se postigla jednu ili više od sljedećih ciljeva osobnog razvoja. Ovdje je popis osobnih razvojnih ciljeva primjera:
Osobni razvoj Ciljevi Primjeri
Primjeri osobnih ciljeva može uključivati; Izgradnja svoj vlastiti identitet, postaje osoba koju težiti, Učvršćivanje svoje prioritete; Navođenje vaše vrijednosti, utvrđivanje Vaš stil života, Definiranje etika; Poboljšavanje znanja, potencijala i svijest, unaprijediti kvalitetu svog života; Razvijanje snage, učenja tehnike i metode za postizanje mudrosti, Ispunjenje želje, izgradnja ljudskog kapitala, Definiranje i izvršavanju osobni razvoj planova. , Jeste li ikada primjetili da je glavni vjerske prakse, kao što su molitva, glazbe, plesa, pjevanja, pjevanja, pjesništva, pisanja i sportu i sl., nisu ništa drugo nego osobni razvoj programi ili alata. Ovi alati su dizajnirani kako bi pomogli obavljanje različitih funkcija, kao što je poboljšanje zdravlja ili estetska zadovoljstva, ali oni također mogu biti povezani na 'krajnji ciljevi' od osobnog razvoja, kao što otkriva pravi smisao života ili živjeti dobar život. Primjeri osobnih ciljeva ne može se smatrati kao 'osobne' zauvijek kao što su često nastavljaju utjecati na obiteljske vrijednosti, obrazovanje, upravljanje na radnom mjestu, odnosno svaki aspekt života. Osobni ciljevi razvoja igraju važnu ulogu u vodstvu i upravljanju. Evo nekih primjera osobnih razvojnih ciljeva na poslu.
Primjeri osobnih ciljeva razvoja na radnom mjestu
Ovdje se uzorak osobne ciljeve razvoja:; Za povećanje razine profesionalnosti i učinkovitosti; komunicirati učinkovito sa svim kolegama i šef, prepoznati i cijeniti rad drugih, Da biste stvorili novu strategiju za maksimalnu snagu uz minimalne resurse; Naučiti što je potrebno da poboljšati svoje performanse (nastavak obrazovanja); Saznajte olakšavanja stresa tehnike, mislim da će prihvatiti činjenicu da svoje ciljeve u ovom trenutku vremena će biti okružen uloge koju trenutno ostvaruju.
Postavljanje osobnih ciljeva razvoja za menadžere je presudno, jer bez tih ciljeva u karijeri can biti uništene. Učeći nove vještine upravljanja, razvoja pozitivnog razmišljanja učenja nove tehnike upravljanja ljudskim resursima, usvajanje pregovaračke vještine, učenje umjetnosti koja se bavi ljudima teško su neki primjeri osobnih ciljeva za menadžere.
Dok je postavljanje cilja, samo treba provjeriti kako je to cilj će utjecati na vas u četiri područja života, tijela, srca, uma i duha? Trebali bi postaviti smislene, realne i stručno "razvoj ciljeve 'kako bi napredak prema vašem idealan život. Postavljanje dugoročnih ciljeva je kao bitan kao i postavljanje tjedno ili dnevno ciljeva. Morate postaviti SMART ciljeva, bez obzira na to gdje radite ili što radite, kao što su SMART ciljeva temelji se na načelu da ciljevi bi mogle biti lako postići ako su specifične, mjerljive, dostižan, relevantan, i vrijeme opkoljen.
Pravilno postavljenim ciljevima vas voditi prema putu uspjeha, omogućuju vam da preuzimanje rizika i set izazova. Ukoliko ste postavili ciljeve, onda samo držati težak, ako na prvi ne uspije. Ciljevi pomoći u kontroliranju vaše emocije i strahovi kada se ide dobiva grubi. Postizanje male ciljeve čini se više i više sigurni i lako možete postaviti i postići velike ciljeve onda. Postavljanje ciljeva je vrlo osobna, ali nadam se da ćete naći iznad osobnih ciljeva razvoja primjeri 'korisna pri postavljanju novih ciljeva. Dok je postavljanje novih ciljeva, morate pogledati prema unutra da shvatite što je to što uistinu želite ostvariti. Postavljanje osobnih ciljeva zahtijeva disciplinu, vrijeme i žarki želju napraviti osobnu promjenu.

No comments:

Post a Comment