Wednesday 31 August 2011

Pima pamučne plahte

Većina od nas su svjesni od egipatskog pamuka raznolikosti. Egipatska pamučna dobro je poznat po svojim soft i umirujuce prirode, kao i extra dugo niti i tkanine koje se mogu proizvesti od njega. Egipatska pamučna je proizvod Imperial i kolonijalnog doba uzgajališta diljem svijeta, te su fueled by europskih ulaganja. Ova raznolikost od pamuka uglavnom je narasla oko Nila bazena u kolonijama i narodi kao što su Egipat, koji daje svoje ime pamuk. Britanski tekstilne tvornice krajem 19. i početkom 20. stoljeća bili su hranjeni od strane ove vrste pamuka i bili instrumentalni u mechanizing i finalizira proces razvoja visokog stupnja pamučnom krpom od pređe.
U novostvorenoj državi Sjedinjenih Američkih Država, mnogi pokušaji su za početak uzgoja pamuka i njegove proizvodnje tkanina. Jedan pokušaj je bio izuzetno uspješan i napori uloženi su u po genijalnog Indijanaca, imigrant Europljani i Sjedinjene Američke Države poljoprivrednika. This pamuk kraju je koriste kako bi Pima pamučne plahte.
Što je Pima Pamuk?; Pima pamučne plahte recenzije, opisati da bude extra dugo Spajanje (skraćeno kao ELS) i paralelno pamuk brand na konvencionalni egipatskog pamuka. Jugozapadnoj obalne države u SAD-u ima klimu koja je vrlo mnogo kao što je Egipat i Srednjoj i Dekan Indiji. Oba područja su koncentratore od pamuka uzgoja za prilično dugo vremena. Zbog klimatskih sličnosti i velika dostupnost zemljišta, rasprostranjenog uzgoj usjeva pamuka počela u tim obalnim poljoprivrednim zajednicama. Uzgoj i proizvodnja pamuka usjeva u velikoj mjeri bio olakšan od strane lokalne zajednice Pima Indijanaca, što daje pamuk brand ime. Botaničari nazvao this pamuk raznolikost kao član Gossypium barbadense vrsta. Valja napomenuti da Pima pamuk je proizvedena u regijama kao što su Peru i Australije.
Pima pamučne plahte, velika stvar oko Pima pamuka je da ima extra dugo sortirano što ga čini prikladan za proizvodnju pređe i tkanina. Ovaj tip od pamuka daje izuzetno učinkovit dugo sortirano (thread), što čini gusta vlakna. Takva vlakna najčešće se koristi za proizvodnju ručnik plahte i odjeću. Nakon Drugog svjetskog rata razdoblja, pokazao se prikladan vrijeme za Pima pamučne plahte proizvodnje. Modna Sjeverne Amerike za zajedničke narod je vozio 2 aspekti sporta i korporativne odjeće. Pima pamuka koristi se u obje kategorije mode. Pima pamučne plahte se koriste za izradu pamučne čarape, veste, i sve kategorije T majice. Američki svijetu sporta je bio pionir promicatelj korištenja Pima pamučna odjeća. Osim sportske odjeće, pamuk tkanina je pronađen u nekoliko poduzeća mode brandova. Pima pamuk saten plahte su osnovne materijala koje se koriste u korporativnom modi.
Veliki uzgoj područja, velike radne snage koja se nalazi u urbanim područjima i ogroman pamuk proizvodnju kultiviranja zemljišta ima razrađen i za poljoprivredne i tekstilne sektor u SAD-u koje učinkovito proizvodi milijardi Pima pamučne plahte svake godine, značajan dio kojih je izvozi. Američko gospodarstvo sa svojim dobro uspostavljen tekstilnom sektoru i poljoprivrednu proizvodnju pamuka caters za potrebe pamučne plahte milijuna klijenata kroz iz svijeta svake godine. Modnoj industriji nije ostavio iza sebe u promicanju korištenja Pima pamučne plahte.
Priroda vlakana je još jedna vrlo dobra značajka koja mora biti iskorišten. Pima pamučne plahte su ležala bijela, fleksibilan i domaćin bilo boja i boja koje ga čini idealnim tekstil, posebno za masovno proizvedena odjeću.
Egipatski pamuk listova može biti glatko i mekše nego Pima listovima, ne spominjem više duljina. Ali rasprostranjenog korištenja Pima pamučne plahte u odjevnoj industriji je nešto što legenda. Dakle, sljedeći put kada pokupite običan skup Pima pamučne plahte, ili novi dres, majica ili čak par čarapa, imati na umu da pamuk je prešla dug put iz jugozapadne polja, na neki milijuna kuna, zatim some tvornica sportske robe i konačno, za izložbeni prostor.

No comments:

Post a Comment