Thursday 8 December 2011

Moralne dileme za studente

Postoji vremena kad ne možemo misliti što je ispravno ili krivo ili što trebamo učiniti ili ne bismo trebali. Moralna dilema uglavnom odnosi na situaciju gdje morate izabrati između između dvije alternative, koje su uglavnom jednako neugodan. Nema točan definicija za moralnu dilemu jer se odnose na ljudske emocije a ne sve emocije mogu biti objašnjena u riječima. Ljudi uče rješavanju i nositi se s duševnim dilemmas tijekom mnogih godina iskustvo, ali to je prilično teško za mladi djeca, adolescenti i tinejdžeri se suočiti sa svojim emocijama i pomiriti s moralnim ili etičkim pitanjima. Samo čitanje ili slušanje moralne priče ne čini zadatak lako. Riješiti bilo mentalne dilema, morate odluku snage, sposobnosti nijansirane analize, a self realizaciji.
Različitim moralnim dilemama za studente
Parents can guide children when they su kod kuće, ali once the children go to school, they have to handle moral dilemmas on their own. Ćemo raspravljati o moralnim dilemama putem raznih studija slučaja.
Slučaju 1 - moralne dileme za srednji škola Studenti: Ivana je 12 godina star dječak. Sljedeći mjesec morao pojaviti za svoj godišnji ispit. Njegov otac mu je rekao da ako je on rezultate dobar u svim predmetima on će kupiti ciklusa za njega. John je bio uzbuđen i studirao je stvarno teško za godišnju ispite. Ali on je znao da mu je uvijek manje rezultate u znanosti. Studirao teško za znanost papira i otišao za ispit. Nastavnik distribuira odgovor plahte i sjela na jednom mjestu. John je započeo rješavanje papira, ali nije bio siguran o svom odgovoru. On je bio u iskušenje da gledati u njegov prijatelj je answer sheet kao nastavnik nije bilo. On je mislio da mu je jedina znanost je slabo u, inače on je svakako vrh u drugim temama. Pa zašto ne kopirate malo u jedan predmet. On je također će dobiti, ako je ciklus vrhovima. Ivan je mislio da bi mogao lako proviriti se na svog prijatelja radu i on je doista tako i osjećao užasno krivim o tome kasnije. Nitko nije znao o tome, osim Ivana.
Slučaj 2 - moralne dileme za učenike srednjih škola: Sarah i Samantha su najbolji prijatelji. Obojica su upravo prešli 15. i nedavno pridružio srednju školu. Što su oni tako bliski da se koristi za dijeljenje svaki problem sa svaki ostali i koriste za brinuti jedni o drugima. Nakon nekoliko dana je novi dječak, po imenu Jacka, udružili su svoje srednje škole. Jack je jako slatka i sve djevojke ga obožavala. Samantha također je zaljubljen njega. Samantha je bila malo više brbljav i tako, ne prije postao prijatelj s Jackom. Drugi dan, Sarah primijetio da Jack je bio koketira s drugim djevojkama. Ona je željela da kažem da je to Samantha ali što ako ona nije joj vjeruju. Samantha tako je koji su uključeni u Jacku da je bio u fazonu da sluša išta protiv njega. Sarah mislio ako je rekla nešto o Jacku, ona bi izgubio njezin prijateljstvo, a ako je šutio, to ne bi bilo dobro za svoje prijateljice budućnosti.
Slučaj 3 - moralne dileme za mlade: Mark je bio sigurni da je on htio postati inženjer. On je bio doista studira, tako da teško da može dobiti ulazak u najboljem sveučilište. Studirao je teško, ali nekako nisu mogli postići to dobro. Bio je vrlo uzrujan. Nakon nekoliko dana, Mark sreo jedan od njegovih prijatelja koji mu je rekao da ako on mu daje neki novac, on može dogovoriti za prijem. Naravno, Mark nije imao novaca, a on nije mogao pitati svoga oca, kao što nije zakonski. U drugi dan, Marka je otac dao mu nešto novca za depozit u banci. Marko misli da je s tim novcem se lako mogu dobiti upis u najboljem faksu i karijeri bit će sve postaviti. Nije položi novac u banci a niti ga je dao svom prijatelju. Bio je vrlo zbunjen.
Iz gore navedene tri različitih primjera da dobijete sajam ideja o raznim vrstama moralne dileme učenika proći. Moralne dileme uključuju mnogo mentalnog konflikta između dvaju izbora, u kojem odaberete jedan bi rezultirati vrijeđa druge. U takvim situacijama, važno je za studentski birati između dvije neugodne situacije i poduzeti pravu odluku.
Kako riješiti za studente moralnim dilemama?
Postoji samo jedan način riješiti moralnu dilemu, a to je opredjeljuju za jednog od situacija. Prije odabira bilo situacija, važno je da student analizira situaciju u holistički način. Roditelji i nastavnici igraju veliku ulogu u ovom zadatku rješavanja moralne dileme za studente. Iako oni ne mogu biti tamo s djecom svugdje, psihički pripremiti svoju djecu moraju suočiti takve situacije. Također je važno ne oglašava vrlo sklon držanju pridika Govoreći o moralnim pitanjima s svojom djecom. Vaša djeca Guide suptilno o tome što je pravo i što se u redu. Također, recite im da život ne samo crne i bijele, ali to je puna pregršt nijanse sive boje. Učiniti ih razumije konceptualna razlika između morala vs etike, koje mogu postati vrlo zbunjujuće na vrijeme.
Bitno je napomenuti da mlađa djeca temeljiti svoje moralne prosudbe o posljedicama, a ne na motiv čin. To dogodi, jer mnogi od roditelja just objasni ono što ne valja ali nije zašto određene stvari je pogrešno. Objašnjavajući ovo pomaže djeci analizirati stanje i bolje riješiti moralnu dilemu učinkovito. Uvijek cijeniti pozitivne ponašanje vaše djece bez uvjeta. Primjerice, ako je vaše dijete studira težak, to cijeniti a ne reći da će nagraditi njegov naporan rad samo ako on dobiva dobre ocjene. Sveukupni dobar dijete razvojni proces se priprema učenicima da se suoče razne moralne dileme u njihovoj školi života. Ona pomaže im se nositi sa stresnim događajima s lakoćom i ostati sadržaja bez gubitka duševni mir.
S tim spoznajama o moralnim dilemama studenata, znate kako se kompleksni i subjektivnog je problem. No, rješavanje moralnih dilema effectively sigurno donosi sreću. Kao George Washington izjavio je ispravno, sreća i moralna dužnost neraskidivo su povezani.

No comments:

Post a Comment