Tuesday 13 December 2011

Optičar vs Optometrist

Morate biti svjesni 3 O je da se bave brigu o vašim očima. Ove 3 O's su optičar, optičar i oftalmolog. Međutim, ove 3 O je često su zbunjeni jedni s drugima i uvjetima optičara and optometrista često se koriste naizmjenično. Slično tome, također postoji mnogo konfuzije o oftalmolog i optičar opis radnog mjesta. Ipak, ovaj članak bavi razlikama i sličnostima između optičara vs optičar and ne optičar vs oftalmolog. Neka nam se razumijem u detalje o optičar vs optometrista razlike.
Optičar vs Optometrist: Opis posla
Optičar opis posla vrti oko proizvodnju i ugradnju recept naočale i kontaktne leće. Optičari se osnovi od tri tipova, proizvodnja optičare, točenje optičara optičare and oftalmoloških. Prerađivačka industrija bave okulisti brušenje i naočale, kao i po recept. Izdavanje okulisti bave prodajom recept naočale i kontaktne leće. Oni također savjetujemo da o najbolje prilagođenje naočalama ili kontaktnim lećama koje mogu dati vam najbolji vid. Treći tip, oftalmoloških optičara imaju posao profil nešto slično Optometrija. U stvari, u nekim državama nema posebnog oftalmološke optičare optičari, ali samo.
Posao optometrista uglavnom bavi vodilja ljudima o pravilnom liječniku oftalmologu. Također su obučeni za obavljanje raznih vrsta osnovnih i sveobuhvatan pregled oka. Oko problema kao što su glaukom ili bilo kakve temeljne medicinski poremećaj može biti otkriven kod optometrista. Oni su također ovlašteni za propisivanje ograničen raspon droga. Ozbiljne oko problema i operacija mogu biti obrađene od strane oftalmologa. Zapravo, to je optičar koji preporučuje pacijentima da biste vidjeli oftalmolog. Ukratko, optičar propisuje kontaktne leće ili naočale čitanje, koji se zatim su proizvedeni i montirati jedan optičar.
Optičara vs Optometrist: obrazovne kvalifikacije
Obrazovni kvalifikacije jednog optičar su manje rigorozni i opsežna, od jedan optometrista. Da bi postali jedan optičar, mora se popuniti dva diplomu diplomirani godinu od akreditiranih sveučilište ili koledž. Zajednica fakulteti nude tečajeve in opticianry. Nakon toga, jedan mora dovršiti jedan godina naukovanja ili osposobljavanja postati podobni za dobivanje licence. Neke škole diplomski omogućiti svojim učenicima odmah pojaviti za dozvolu pregleda. Optičari se također mogu dobiti dodatne ovlasti iz dobrovoljnih certifikacije odbora ili registraciju američki odbora Opticianry i Nacionalnog kontaktnih leća ispitivača.
Optometrija obrazovanja zahtjevi su stroži i strog. Da bi postali kvalificirani optičar, morate ići na četiri godine poslije diplomski studij koji se sastoji od naporne nastavnog plana i programa. Nakon toga se s titulom doktora optometrija (OD.) Za početak trenirao na vas vlastiti morate dobiti licencu, koja je također poboljšava vaše karijere izgledi. Vi bi također trebali provjeriti individualnim zahtjevima vaše stanje kada razmišljam o tome kako postati jedan optičar ili kako pokrenuti svoju vlastitu praksu.
Optičar vs Optometrist: Plaća raspon
Optičari imaju bolje izglede za zarađivati ​​od optičara. Medijan optičara plaća za kvalificiranim optičar je oko 41.000 $. Međutim, ova brojka je predmet mnogo varijacija i plaće u zapadnom su obično više. Čak i optometrista plaće raspon ovisi o različitim faktorima, kao što su broj radnih sati, iskustvo, stručnost, mjesto i sl. Ako ste upravo počeo svoju karijeru kao optičar, te bi trebao zaraditi bilo gdje između $ 100000 na 200.000 dolara, dok iskusni optičar može očekivati ​​da će zaraditi više od toga.
To je sve o odnosu između optičar optičara vs. Nadam se da sada jasno sa svojim ulogama i odgovornostima. So the next time you want to dobiti novi par of reading glasses head to jedan optician's store while for jedan detailed oka exam vam treba see jedan optometrist.

No comments:

Post a Comment