Saturday 17 December 2011

Udubljenja u Nokti

Nokti u osnovi su tvrdokorna stanice kože. Oni sadrže keratin koji se nalazi u nokte, kao i kosa i izrađeni su žive stanice u prstima i nožnim prstima. Ćelije imaju svoje korijene u matrici (područje ispod kutikule koja je skrivena i obliku polumjeseca). Umišljen noktiju može biti uzrok neugodnosti s vremena na vrijeme. Udubljenja u noktiju ne treba zanemariti, kao i oni svibanj biti pokazatelj osnovne zdravstvene probleme. Nezdravi noktiju pružiti pojma raznim zdravlje pitanja. Temeljnih uzroka može varirati od jednostavnih nedostatkom vitamina do velikih zdravstvenih problema poput problema s disanjem, bolesti srca, itd. Tu može biti velika udubljenja u noktima ili malim studenata te. The razlozi mogu be dijeta, nedostatak željeza, pa čak i traume u noktiju. Manji udubljenja u noktima mogu nastati zbog svakodnevnih trauma kao što su udaranje noktiju protiv nečega. To će liječiti kao nokat raste van. Žvakaća cuticles može imati dugotrajno učinaka, budući da može uzrokovati oštećenja i utjecati na rast. Savršeno zdrav nokti malo su podigli u sredini i krivulje prema dolje na vrhu.
Mala udubljenja u fingernails, kad malo udubljenja u noktima početi pojavljivati, češće onda ne to je prouzročio zbog upalne stanja kože naziva psorijaza. Ovaj skin stanje pojavljuje se kao crvena, scale-poput mrlje na koži i mogu utjecati na stanice kože na noktiju, kao i, tako što ih se pojaviti kao mala udubljenja u noktima. No, jednom kada psorijaza tretira, nokti također postupno početi dolaze na normalni oblik. Potrebno je nekoliko mjeseci za nokte da postanu potpuno zdrava, kao i čavli grow oko jedan milimetar na tjedan. To stanje se naziva pitting. Malo studenata on noktiju također mogu biti uzrokovana traumom u nokta. Navike kao što su kutikulu ili / i noktiju rezak također mogu utjecati na zdrav uzgoj nokte. Studenata i grebena in noktiju može biti uzrokovano zbog nasljednosti uvjetima kao dobro.
Horizontalna udubljenja u fingernails, Horizontalni studenata u noktima pokrenuti s jedne strane nokat na drugi. Vertikalni ridges in nokti su prilično uobičajene i nisu znak bilo kakve zdravstvene probleme. To se može dogoditi zbog starosti. No, horizontalne udubljenja u noktima mogu ukazivati ​​na podlozi zabrinutost zdravlje. Vodoravna udubljenja u noktima mogu pojaviti zbog različitih razloga. Beau's linije su vodoravne udubljenja na noktima koji se javljaju nakon teške bolesti kao što su dijabetes ili sustavne infekcije. Oboljelih od raka uzimanje kemoterapije imaju tendenciju da se dečko 's linija, pacijenti koji pate od Raynaud bolest može dobiti horizontalne udubljenja u noktima zbog izloženosti niskim temperaturama. To se događa jer kad je osoba izuzetno bolestan ili je doživio stres za dugo vremena, onda nokte prestati raste. Uvala događa na tome mjestu kad se počne raste ponovno. Nakon nekoliko mjeseci kad nokat raste iz ove udubljenja (obično na istom mjestu na svakoj čavao) postaju vidljivi. Ako su male bradavice ili ciste formirana na bazi noktiju, oni staviti pritisak na matricu noktiju utječe na rast nove nokte, što uzrokuje duboke greben na njih. To mnogo uzeti neko vrijeme da raste nazad zdrave nokte.
Mnogi od nas ne uzeti promjena u nokat zdravlje kao što je linija i udubljenja u noktiju, nokti boje, i promjene u obliku noktiju, ozbiljno. No, to može biti rani indikacije nedijagnosticiran bolesti kao problemi s cirkulacijom, nedostatak željeza i bolesti štitnjače, kao dobro. Pravilno njegu noktiju je također bitan. Dakle, sljedeći put kada primijetite udubljenja na noktima, nemojte ga ignorirati. Uvijek je bolje ako slušati što noktima pokušavate reći!

No comments:

Post a Comment