Tuesday 27 December 2011

Sastojci soda za pranje

Soda za pranje je bijeli prah topiv u vodi, koja se koristi za proizvodnju sapuna i deterdženata, među ostalim. To je industrijski, komercijalni i domaće koristi. Dakle, ono što je soda za pranje zapravo? Zašto je to toliko koristi? Koje su soda za pranje sastojke koji čine soda za pranje korisno za toliko svrhe? Saznajte čitajući nastavku.
Da bi točka, natrijev karbonat je kemijski naziv soda za pranje. Soda ash je industrijski naziv soda za pranje. Kemijske strukture za natrijev karbonat Na2CO3 je. To se uglavnom javlja u bezbojna i prozirna kristalnom obliku i pretvara u prah kada se kristal izgubi svu vodu. On razgrađuje, kad se zagrije. Postoje dva oblika natrijev karbonat - svjetlo soda soda i gusta. Let's saznati nešto više o ovoj glavna soda za pranje sastojaka.
Soda za pranje Sastojci: Izvori, natrijev karbonat je izveden iz mnogih izvora. Kada sezonska jezera ispariti, oni ostaviti ogroman komad mineralnih sirovina iza. Ove naslage su dobri izvori natrijev karbonat. Ostali suha jezera, a bunari su također dobri izvori natrijev karbonat. Također se vjeruje da je izbio iz vulkana. Veliki depoziti natrijev karbonat nalaze se u Africi i Sjevernoj Americi.
Osim iz prirodnih izvora, postoje i drugi načini za proizvodnju natrij karbonat. Evo nekih od najčešće korištenih i poznatih procesa za proizvodnju soda za pranje ovaj sastojak.
Solvay procesa, taj proces uključuje dodavanjem amonijaka u otopini natrijeva klorida. Natrij bikarbonat se taloži po mjehurića ugljičnog dioksida kroz gore rješenje. Ovaj natrijev bikarbonat raspada na natrijev karbonat ili soda za pranje, nakon što se grije.
Leblanc procesa, taj proces uključuje korištenje morske soli, ugljena, sumporne kiseline i drobljenog vapnenca. Morska sol je kuhana sa sumpornom kiselinom koja tvori natrijevog sulfata. Drobljeni vapnenac i ugljen kasnije se dodaje ovom natrijevog sulfata, u obliku smjesu. Ova mješavina je izgorio koja proizvodi kalcijev sulfid. Soda za pranje je izvađen dodavanjem vode da ti pepeo i ostavljajući ga ispari. Međutim, ovaj proces vrlo zagađuje zrak i stoga se ne koristi od 1880.
Hou Process; ne duljimo, Hou je proces upgradation od Solvay procesa. Prvih nekoliko koraka ostaje isti, ugljični dioksid i amonijak se upumpava u rješenje umjesto vapnenca. Nadalje, natrij klorid je dodao i ovo rješenje je da zasite lijevo na 40 º C. Tada je ohlađeno na 10 º C i reciklirati za proizvodnju natrij karbonat. Amonij klorid i taloga u tom procesu.
Soda za pranje Sastojci: Koristi; Od ostalih koristi od soda za pranje (natrijev karbonat), ona se koristi kao domaćem omekšivača vode i pročišćavanje vode. Soda za pranje je sastojak u deterdžentima i koristi se u izradi sapuna proces. Stakla i papira su industrijski koristi soda za pranje. Natrijev karbonat (soda ash) je jeftinije i sigurnije rukovati i stoga se koristi kao zajednička baza u mnogim industrijama. Komercijalno, natrijev karbonat je važno za proizvodnju sode bikarbone, koristi se u gašenje požara, a koristi se za uklanjanje sumpor dioksida iz gorive plinove. Soda za pranje je također koristi u proizvodnji određenih kemikalija i rudarstva. Glavni razlog za dodati soda za pranje kao jedan od važnih sastojaka deterdženta za pranje rublja, jer je to jeftinije alternative za lužina, koja je potrebna u izradi sapuna.
Soda za pranje Sastojci: utjecaja na okoliš, natrijev karbonat je alkalna u prirodi s pH razinu od 11,6. Ako je natrijev karbonat je pušten u vodi, pH vrijednost vode, kao i razina lužnatosti će se povećati. To bi moglo utjecati na biljni i životinjski svijet i kvaliteta vode. Okruženje je također zahvaćen kada soda za pranje je proizveden od strane kemijskih procesa. The nusproizvodi od tih procesa su dovoljno da uzrokuje onečišćenje zraka koji je štetan. Osim toga, nema toksičnih efekata soda za pranje.
Možemo, dakle, zaključiti da je natrijev karbonat i soda ash su jedno te isto i obično poznat kao soda za pranje sastojke. Ne postoje drugi glavni sastojci soda za pranje. Međutim, ovaj kemijski oblici osnovne sastojak u mnogim proizvodima koje koristimo svakodnevno.

No comments:

Post a Comment