Saturday 3 March 2012

Lab Kreirano Dijamanti vs prirodnih dijamanata

Dijamanti smatraju se djevojke najbolji prijatelj, ali na žalost ovih sparklers su vrlo vrlo skupo. Za one od nas koji ne mogu priuštiti dijamant, sljedeća najbolja stvar je da se laboratoriju stvorili dijamanti koji koštaju znatno manje od prirodnih dijamanata. Svi znamo kako je prirodni dijamant je formirana. Prirodnih dijamanata se formiraju pod izuzetno visokim tlakom i temperaturom uvjetima duboko unutar Zemljine površine. Diamond je allotrope ugljika koja je formirana u kubičnom kristalnom strukturom. Prirodni dijamanti su najteži tvar na Zemlji i najbolji prirodni dijamant je onaj koji je bezbojna, slobodan od bilo kakve inkluzija i nedostatke i ima izuzetne sjaj. Lab stvorio dijamanti su dijamanti koje su stvorene u laboratoriju simulacijom istog visokog tlaka i temperature koje se nalaze u Zemljinoj jezgri. Ovdje ćemo raspraviti sve o laboratoriju stvorili dijamantima vs prirodnih dijamanata.
Lab Kreirano Dijamanti vs Real dijamanti
Samo zato što su stvorene u laboratoriju, ne odbaciti čovjeka napravio dijamanata kao varanje. Lab stvorio dijamanti su napravljeni od istog materijala kao i prirodni dijamanti odnosno gotovo čistog ugljika. Prva stvar koju biste trebali znati jest da laboratoriju stvorili dijamanti ili čovjek napravio dijamanti su zapravo pravi dijamanti, ali samo da su stvoreni u laboratoriju, a ne minirana iz utrobe Zemlje. Oni imaju točan kemijski sastav kao da je od prirodnih dijamanata, a obje su čista kristalna ugljika. Lab stvorio dijamanti su napravljeni u laboratoriju za dva procesa. Jedan se zove kemijski parne depozicije procesa, a drugi se zove proces laboratoriju proizvedenih na visokim temperaturama High Pressure (HTDT). Ovdje ćemo donijeti vam informacije o laboratoriju stvorili dijamanti vs prirodnih dijamanata.
Glavna razlika između laboratoriju stvorili dijamanti i prirodnih dijamanata je u svojoj veličini i boji. Kao što je proces proizvodnje sintetičkih dijamanata ili laboratoriju stvorili dijamanata se odvija u prisutnosti dušika, što je rezultiralo dijamanti imaju žuti preljev koji je pored nemoguće ukloniti. Prirodni dijamant s druge strane, koja je minirana, a zatim izrezati i polirana može biti potpuno bezbojna. U stvari bezbojna prirodna dijamant je skuplji od boje dijamanata. Laboratoriju britka dijamant mogu biti proizvedeni u nedostatku dušika time što je rezultiralo u bezbojni dijamant, ali to znatno usporava rast kristala.
Ograničenje veličine za stvaranje čovjek napravio dijamant je također mnogo manje nego prirodni dijamant. Danas, bezbojan laboratoriju stvorili dijamanti mogu biti proizvedeni do pola karata, dok je žuti laboratoriju stvorili dijamanti se mogu proizvesti i do maksimalne veličine od tri karata. Prirodni dijamanti s druge strane, može se naći u mnogo veći karata i neki prirodni dijamanti su više od 500 karata. Ograničenje u veličini laboratoriju stvorili dijamanti, što ga čini teško napraviti velike komade dijamantni nakit s većim kamenjem karatnim montirani na njih.
U raspravi laboratoriju stvorili dijamanti vs prirodnih dijamanata, jedan od načina na koji se mogu razlikovati jedni od drugih tako što će obaviti laboratorijske testove za fluorescentne i proučavanjem njegove spektroskopije potpis. Lab stvorio dijamanti prikazuje narančasto-roza fluorescencija, kada je vidio pod ultra kratkom valu UV emisija. Dok, prirodni dijamant prikazuje plava, žuta ili bijela fluorescencija.Kad laboratorij stvorio dijamant je studirao pod spektroskop ispoljava raznim niskim temperaturama photoluminescence spektroskopija potpisima pod određenim specifičnim uvjetima koji se veoma razlikuje od prirodnih dijamanata.
Najočitiji razlika između najboljih laboratoriju stvorili dijamanti i prirodnih dijamanata je, naravno, u svom trošku. Laboratoriju stvorili dijamant, iako nije jeftin, može se kupiti za oko 30 do 40 posto nižu cijenu nego prirodni dijamant. U zaključku, laboratoriju stvorili dijamanti su ni na koji način slabije od prirodnih dijamanata kao što su oni isti kemijski sastav i svojstva. Dakle, raspravu o laboratoriju stvorili dijamanti vs prirodnih dijamanata je dvojbena i jedina stvar koju treba zapamtiti je da uživate u ljepoti i sjaj vaše dijamant, bilo prirodne ili laboratoriju stvorili.

No comments:

Post a Comment