Sunday 11 March 2012

Tilapija Poljodjelstvo

Tilapia je visoko cijenjen ribu koja je razvrstan pod roda Oreochromis, vodeći na trećem mjestu najpopularnijih riba za akvakulturu. To je svejed i raste vrlo brzo u toploj vodi. Potražnja za ovaj velikih morske ribe je vrlo visok u Sjedinjenim Državama. U stvari, više od 90 posto svjetske proizvodnje je uvezen u SAD, ako volite da se ovaj hranjiv ribe, onda možete uzeti u obzir male tilapija poljodjelstvo. Sve što trebate je ribnjak i osnovni ribe čuvanje vještine.
Savjeti za uzgoj Tilapia kod kuće
Kao što se očekivalo, komercijalnog uzgoja riba tilapija poziva za posebne postavke i sofisticirane tehnike. Ipak, malih razmjera uzgoj je vrlo jednostavan i zahtijeva manje radne snage. Svaki hobisti, koji su uspjeli u održavanju akvarij riba može uzeti u obzir uzgoj tilapija dvorištu. I plus point s domaćim uzgoj je da ćete doći do uživati ​​u stalan dotok svježe, organsko ribe. Navedene u nastavku su neke smjernice se odnose na uzgoj riba tilapija:
Tilapia poljoprivredne metode, ne postoji specifičan uzgoj riba tehnika kao takva u tilapija. Možete ga straga u kavezima, tenkova i bare. Glavni nedostatak s tilapija je visoka stopa reprodukcije, koja nije prikladna za uzgoj svrhu. Dakle da se prevaziđe ovaj problem, imajući samo muški tilapija riba je praktično rješenje. Međutim, možete uvesti nekoliko žena riba uzgajati vlastite riba.
Postavljanje Ribnjak; Prvi i glavni korak u tilapija uzgoj je postavljanje ribnjak. Više ovdje, uzeti u obzir kapacitet ribnjaka. Idealan omjer je 1 £ tilapija biomase za pola cubic pješice vode. U 1000 galon ribnjak, možete stražnji 264 tilapija, od kojih je svaka težila 1 £. Isto tako, odrediti ribnjak veličine prema količini ribe će vam biti uzgoj.
Provjerite Parametri; A s bilo koje vrste uzgoj ribe, akvakulturi tilapije zahtijeva optimalne razine otopljenog kisika, temperatura, ugljični dioksid, azotni spojeva i tako dalje. Prirodni procesi su uspješan za održavanje ovih parametara u ribnjak, pogotovo kada je u tilapija fingerling fazi. Kako ribe raste veće, redovite izmjene vode i aeraciju sustava dužni su održavati kvaliteta vode.
Uvesti Ribnjak stanovnika u malom tilapija uzgoj ribe, zajednički ribnjak stanovnicima služe kao biološki filter sustavom. Na primjer, alge, morske biljke, zooplanktons i ribnjak flore zajedno pomoći u pretvaranju otpada tilapija ribe u jednostavnije tvari. Dakle, kemija vode ostaje u gotovo uravnotežen stanje, koje je podnošljiv od ribe.
Odaberite Tilapia vrsta; u akvakulturi, tri vrste tilapije koji se obično čuvaju. Oni su Blue tilapija (O. aureus), Nil tilapija (O. niloticus), Mozambik tilapija (O. aureus) i (O. aureus). Od tih, Nil tilapija smatra najbolji izbor za tilapija uzgoj u kući. Možete prikupiti informacije o osnovnim zahtjevima i uzgojnim uvjetima za ove vrste.
Hranjenje ribe hrane; Tilapia vrlo je svestran u smislu njegovog hrane. To može napredovati samo na ribe kuglice koje se prodaju u trgovinama ribe. No, kako bi se osiguralo optimalno rast, dodatak alge, povrće i meso. Strogi nadzor nad prehrana tilapija riba je ključno za veću proizvodnju stopi od ove hrane ribe. Uostalom, rast ribe ovisi o kojoj hranu iu kojem iznosu da ih hraniti.
Ribnjak Njega i održavanje; Što se tiče održavanja ribnjaka savjeti, unos hrane za ribe, populacija riba i asimilativan kapacitet ribnjaka treba pratiti ispravno. Ukratko, kvaliteta jezerske vode negativno utječe hrane za ribe i otpadom generiraju ribe. Dakle, prehrana u ispravne količine prema broju riba je bitno. A za čišćenje ribe otpada, aeracija sustava i vode razmjena koristan.
Upravo govoreći, palac pravila za optimalan rast i visoke prinose ribe su održavanje kvalitete vode kao i po zahtjevima i osigurati dobru prehranu za ribe. Ako ste dobro upoznati-ovih faktora, sigurno ćete uspjeti u tilapija uzgoj kod kuće i može se očekivati ​​veći prinos.

1 comment:

  1. Egregi Signori,
    Come la vedo Voi siete i pionieri dell'agricoltura Aquaponic.
    Sono in Croazia nell'UE e la mia intenzione è di fare una serra da 2000m2 all'agricoltura Acquaponica.
    Non si poteva aiutarmi con consigli per quanto riguarda la loro esperienza.
    Cordiali saluti,
    Boris Zikic

    ReplyDelete