Thursday 1 March 2012

Lemongrass

Lemongrass je velika biljka dodati na svoj jela, to je vrlo popularna biljka se koristi u Aziji za kuhanje, posebno u tajlandsku hranu. Lemongrass je snažno i svježe limun aroma, i daje svjetlo i osvježavajući okus s prizvukom đumbir. Možete pronaći ovaj biljka u pogon vrtić ili kupiti biljka u etničkom tržištima za kuhanje. Možete čak i biljke biljke oko vaše kuće, i ona će djelovati kao prirodni bug odbijajući, ili koristite svježe stabljike za izradu orijentalnih jela. Međutim, važno je razumjeti razliku između limunskom travom i trave koji pripada istoj obitelji. Ovdje se podaci o vrstama Lemongrass postrojenja.
Sve o Lemongrass
Vrste Popular Lemongrass Bilje, tu je malo konfuzije između limunskom travom, citronele i druge vrste limunskom travom. Lemongrass je zapravo grupa od 55 trava, a ime roda Cymbopogon. Dok je, obično se nazivaju Lemongrass je zapravo vrsta biljka pripada obitelji koja je znanstveno ime - Cymbopogon citratus. To je ponekad zbunjeni s citronele biljka, koja spada u istu obitelj, ali ima drugačiji miris nego Lemongrass (C. citratus). To je tako jer citronele biljka nož izgledati slično, no ljudi koji su rastu Lemongrass biljaka i citronele, ili su na aromaterapiji, znam razliku. Ako pogledate pažljivo ćete naći lopatica Lemongrass više gladak, također pseudostems of citronele biljka je crvene boje, dok Lemongrass je zeleno u boji.
Lemongrass za kuhanje, Lemongrass je naširoko koristi u kuhanju. To je korišten za izradu mnoge tajlandske hrane receptima. Također je poznat kao tajlandski limunskom travom, a stabljika ili korijen sjeckani i koristi se za kuhanje juhe, salate, umiješajte pržene jela, kiseli krastavci, itd. To čini važan sastojak u tajlandsku hranu.
U Indiji Lemongrass se koristi za napraviti čaj, i stoga u Indiji se također naziva kao "Gavati Chaha ', što znači čaj pomoću trave. Lemongrass čaj ima osvježavajući okus i miris. Također se koristi za izradu biljnih juha koja pomaže izliječiti prehlada i kašalj. It je opsežno koristi u drevni indijski ayurveda, da biljni lijekovi, koji pomažu da biste dobili osloboditi od kašlja i nosna kongestija.
Kako kupiti Lemongrass; Ako želite kupiti Lemongrass za kuhanje, onda možete ga pronaći u etničkom ili meksička azijskim tržištima. Odaberite svježe izgleda stabljika, koje ne izgledaju suho ili krhki. Naći ćete Lemongrass prodaju u bungles od dva ili tri stabljika. Stabljika može sjeckani i koristi za okus jelima, a trava dio može se koristiti u čajevima. Možete pohraniti Lemongrass u zip vrećica torbu za 3 tjedna, ili ga zamrznuti i spremiti ga za 6 mjeseci korištenja. Okus će i dalje biti zadržani. Također možete pronaći sušeno ili u prahu limunskom travom, koje možete koristiti kao zamjena za svježe lemongrass. Lemongrass biljka u prahu je super receptima za izradu sos ili čajeva.
Lemongrass ulje Koristi; Lemongrass ulje je praktičan način korištenja ove biljke, ako ne možete spremiti svježe bilje. Ulje Lemongrass koristi na mnogo načina. To čini odličan prirodni komarac odbojan. To je također antiseptik i antibiotik, i može se koristiti za čišćenje rana. Također se koristi u aromaterapiji jer je stimulativno, antidepresivno, analgetik i osvježavajuće. To je miris je jak, ali slađi od eteričnog ulja limuna. Možete ga koristiti kao dezodorans, ili ga dodati na parenje vode i udisati pare na jasan grlobolja. Također možete dodati nekoliko kapi limunskom travom u blizini svog kreveta i djelovat će držati bugova daleko.
To je sve o Lemongrass bilje i mnoge Lemongrass ulje koristi. Dakle, pokušajte jednostavna salata ili juha receptu koristite svježe Lemongrass stabljike, uživati ​​u okusu ove biljke. Ili koristite Lemongrass eteričnih ulja za aromaterapiju. Ili ga nositi kao prirodni bug odbijajući prilikom putovanja, i uživati ​​miris ove biljke.

No comments:

Post a Comment