Wednesday 1 February 2012

Provala Vs Pljačka

Iako uvjetima provale i razbojništvo koriste naizmjenično u nekoliko okolnosti, postoji značajna razlika između dva. Iako je izraz 'provale' se koristi odnosi na nezakonit ulazak u nečije imovine s namjerom da se počini krivično djelo ili krađe, 'pljačka' je pokušaj da se nešto vrijedno od druge osobe, uporabom sile ili prijetnje. Činjenica da se zakoni koji se odnose na takve zločine razlikuju od jednog područja nadležnosti na drugo, čini teško za ljude da shvate što je razlika između provale i pljačke. Budući da je dobro upućen u sve točke razlika u provalu vs pljačka usporedba će vam pomoći pobrinite se da ne ostavljaju bilo kakve pravne praznine za optuženog da pobjegne.
Provala Vs Pljačke: Definicija; U dugom popisu zakona pod pojmom zajednički zakon se odnosi na zakon koji je razvijen na temelju odluke sudova, umjesto zakonodavne statuta ili izvršne vlasti akciju. Prema običajnom pravu, pljačka je definirana kao čin stjecanja imovine druge osobe, s namjerom da se trajno mu je oduzeta od njega, bilo silom ili prijetnjom. Provale, sa druge strane, se definira kao razbijanje ili ulaska netko imovine s namjerom da se počini krivično djelo ili krađe. Takva razbijanje u nečiju kuću automatski iznosi provala, bez obzira da li je djelo zapravo počinili ili ne. Iako je riječ imovine odnosi se na dragocjenosti u definiciji pljačke, isto u definiciju provale odnosi se na zgrade i automobile.
Provala Vs Pljačke: Zločini, provala ne mora biti prisilno unos, kao što zakon kaže da čak i ulazi u prostorije pojedinca kroz otvorena vrata, s ciljem počinjenja kaznenog djela, može kvalificirati za provale. Slično tome, umetanje bilo koji instrument u kući s namjerom počinio krađu također smatra da se provala. Tih zločina ne mora nužno iznos štete. Ako pojedinac ulazi u određenu kuću, bilo razvaljivanje vrata ili šetnju kroz otvorena vrata, s namjerom da počini krivično djelo ili prekršaj, može iznositi provala. Međutim, ako je optuženi ušao u kuću razvaljivanje vrata iznosi prisilno ulazak, a ako on ima samo išao u ipak otvorena vrata iznosi ne-prisilnog ulaska, oba od kojih su uzeti u obzir prilikom izricanja kazne the optuženog.
Prisutnost žrtva osobno je najvažniji atribut pljačke. Zakon također navodi da, uporabu sile ili prijetnjom treba neposrednoj. Ako osoba bodova nožem na vas, i traži da dio s vaš novčanik, može kvalificirati za pljačke. S druge strane, ako ste napao nakon završetka krađe, ga trebate ne nužno kvalificirati za pljačke. Pljačka dalje je razvrstan u različitim stupnjevima ovisno o području nadležnosti, i vrsta upotrijebljenog oružja. Kada razbojnika čini žrtve vjeruje da je oružja i opljačka ga, to je navedeno kao pooštrenih pljačke. Obrazac kazne u slučaju pljačke ovisi o težini kaznenog djela i područje nadležnosti, uz maksimalnu kaznu do doživotnog zatvora.
To su neke točke razlika u pljački provala vs usporedba koje treba uzeti u obzir prilikom razlikovanja dva. Nemogućnost razlikovati tih dvaju pojmova može napraviti slučaj slaba za tužitelja. Mnogi vrijeme, nailazimo slučajevima kojem osoba tvrdi da njegova kuća bila opljačkan u njegovom odsustvu. Ovo je tehnički netočna kao prisutnost žrtva je obvezna za određenu zločin kvalificirati kao pljačke.

No comments:

Post a Comment