Friday 17 February 2012

Vanjski Stepenice u graditeljstvu

Bilo da je potrebno izgraditi vanjska stepenice za vas vrt ili na palubi, stepenice vanjski izgradnja je jedan od najtežih projekata. No, s pravilno planiranje i dobar izgled, to može biti učinjeno. Vanjski stepenice izgradnja je moguća uz puno različitih materijala kao što su drvo, beton, dnevnici, metala ili kamena. Kamena korake u uređenih vrt su vrlo atraktivna značajka i možete dobiti svoj lokalni zidar to graditi u dan ili dva. Ovdje ćemo raspravljati o različitim vanjskim stepenicama planove i kako konstruirati otvoreni stepenice.
Kako izgraditi stepenice na otvorenom
Ukoliko ste se odlučili raditi na otvorenom stepenicama izgradnji sebe, onda prva stvar koju trebate učiniti je odabrati dobar vanjski stepenicama dizajn i odlučiti na materijal koji želite da ga izgraditi sa. Ja bih predlažemo da se odlučite jednostavan vanjski dizajn stepenica da je lako konstruirati. Jednostavan vanjski stepenice izgrađene od drveta je dobar projekt za početak za novaka stolar. Sada je sljedeći korak će biti da izaberete drva ćete izgraditi stepenice sa. Neki dobar drvo za vanjske stepenice su cedrovine, palisander i hrasta. Ako ustanovite da je drvo preskupo, a zatim možete odabrati više rustikalni dizajn koji može biti je napravio sa drvenim rundi izrezati iz velikih dnevnika. Ove vrste drvenih kola nisu preskupe i dati svoj krajolik vrlo starog svijeta šarm.
Sada kada su svi postavljeni i materijale pri ruci, pobrinite se da imate precizna mjerenja za vaše korake. Dajte nam prvi znati više o dijelovima tipične stubište i kako izgraditi stepenice. Stepeništem sastoji od ustaju, niti i stringers. Teme su gornjoj površini korak i to je mjesto gdje smo našim nogama. To mora biti dovoljno snažan da podržavaju našu težinu. Ustaju su dio stepenice koja je instalirana direktno ispod svake niti. Stringers su nagnut ploče koje podržavaju teme i ustaju u stubište.
Sada kada znate sve o anatomiji vanjskog stepeništa, neka nam se spustite na njegovo mjerenje. Prvo morate izmjeriti ukupni rast što je ukupna vertikalna visinu koja stepenice morati pokriti. Da biste to učinili, samo ležao komad daske ili ploče od vrha stepeništa do slijetanja položaj i mjerenje prijeđene udaljenosti. Ako ukupni uspon stubištem iznosi 64 inča, a zatim morate pronaći uspon svaki korak, kao i broj koraka. So podijeliti 64 sa 7 i 7 inča je tipičan uspon jedan korak. Dakle, 64 podijeljeno s 7 je 9,14 što kada dođe do 9 zaobljeni. Tako ćete izgraditi devet koraka. U cilju pronalaženja uspon svakog koraka, podijelite 64 od devet koraka, a vi dobiti 7,11 inča što je porast svaki korak.
Nakon što ste sve izračune pri ruci, dvostruko provjerite ih, pa onda možemo nastaviti za vanjske stepenice izgradnju. Prije nego što nokautirati korake u 2 x 12 cm uzorak, morate odlučiti kako će se pridružiti stringers gornjem dijelu stepenica. The stringers ili su ugrađeni ispod palube, priključeni na grede ili su priključeni na blokiranja nalazi između greda. The stringers onda treba rezati po dužini do kadriranja.
Za izgradnju stringers označiti gaznoga zareza pomoću kadriranje trg koji je opremljen sa stepenice mjerila. Stepenice mjerači su vrlo male mesing čvora koje su stegnute na trgu, koji pruža točne način za vas da označite više identičnih zareza. Stezaljka jedan od mjerača stepenice na trgu je jezik koji je izravno na rast dimenzija. Pričvrstite drugi kolosijek stepenice na tijelo trga na trčanje dimenziju. Sada, mjesto trga na 2 x 12 četvornih centimetara daska s mjerila pritisnuta uz rub ploče i označite gazi and ustaju točno. Gurnite prema dolje trg i označite sve teme i ustaju na sličan način. Izrežite zarezi koji ste upravo su obilježili uz pomoć kružne pile i završiti s ručna pila. Sada trim dnu nizalac za gotovih rubu.
Izrežite ustaju na potrebnu duljinu koja je 7,11 inča i pričvrstite ih na stringers with brodski pod vijcima. Nakon što ste završili instalaciju svih 9 ustaju, svezati sve gazi s više vijaka. Ostavite ¼ inch prostor između spojnice. Sada pridaju vanjski stepenice ograde izrađene od drvenih dasaka ih vijak u mjestu. Vaš otvoreni stepenice izgradnja je sada završena i možete obojiti i laka stubište.
To je kako vanjski stepenicama se gradnja odvija. Nakon što ste završili ovaj jednostavan projekt, možete pokušati mnogo više otvoreni stepenice ideje i dizajne za vaš dom i vrt.

No comments:

Post a Comment