Thursday 23 February 2012

Kako raste češnjak

Češnjak ne samo da čini u našoj hrani dobar okus sa svojim jedinstvenim jedak okus, ali također ima puno ljekovita svojstva. Kažu da ako češnjak nije bio dar prirode, a ako ga je izumio u laboratoriju, onda će to biti najskuplji ikada droga, jer ima brojne zdravstvene beneficije. Češnjak kao začin sastojak dodaje vrlo oštar, snažan i aromatičnog okus hrane, a koristi se u raznim kuhinjama diljem svijeta. Ona pripada Alliaceae obitelji koja također uključuje i luk, vlasac, poriluk i luk. U sljedećim paragrafima, Let's pogledajte kako rastu češnjak i mnoge prednosti povezane s njom.
Kako raste češnjak kod kuće?
Mnogi od nas je teško prihvatiti činjenicu da češnjak može se uzgajati među ostalim povrće u vrtu. Ali se o to promijeniti percepciju jer ovaj članak će vam dati neke češnjak raste savjete o tome kako rastu češnjak kod kuće. Kao što je češnjak ne zahtijeva puno maženja, to nije previše zadatak da rastu sami.
Kada Plant češnjak?, Češnjak je robustan, s sposobnost da opstane u zimama. Poslije rečenog da, to može biti oštećena u vrlo hladnim i snježnim uvjetima. U takvim slučajevima, moraju biti zaštićeni tako da ih pokrivaju slamom. U Europi, češnjak se sadi na najkraći dan u godini. To je vrlo simboličan jer ne postoji znanstveni razlog iza njih sadnja s obzirom na duljinu dana. U SAD-u to može biti posađeno u proljeće ili kasnu jesen. Primijećeno je da u više sjevernim područjima su to biljke tijekom kraja godine, dok je u južnim dijelovima smatraju krajem veljače ili ožujka biti pogodno vrijeme za sadnju. Loši vremenski uvjeti utječu na veličinu od češnjaka žarulje proizvedene. Stručnjaci sugeriraju sredinom listopada biti pogodno vrijeme da se biljka češnjaka.
Kako Plant češnjak?, Češnjak je izrastao iz jednog režnja žarulja. Svaki od tih pojedinačnih klinčića proizvesti jedna biljka s jednom žaruljom, koja može sadržavati oko dvadeset karanfilić. Kada raste češnjak iz klinčića, morate osigurati da mjestu koje ste izabrali za biljke dobiva obilje sunca, te da je tlo dobro dreniranom i nije previše vlažan. Možete koristiti češnjak žarulje kupljene od supermarketa da se biljka češnjaka. Svaki žarulja ima oko dvadeset karanfilić. Pojedinac cloves moraju biti odvojene nježno, a zatim smješten uspravno u jedan inch duboku rupu. Uz pretpostavku da žarulja ima dvadeset klinčića, možete napraviti četiri reda pet svaki (redaka bi trebao imati razmak od osamnaest inča) i mjesto svakog od njih na udaljenosti od četiri inča. Povremeno posipati gnojiva je dovoljno za ove biljke.
Kada Harvest češnjak?; Berba češnjak je najvažnija faza dok raste češnjak, jer može proizvesti male lukovice ako je bere prerano, dok kasne berbe može prouzročiti cijepanje lukovice. Obrezivanje je obično spreman za žetvu u tri do četiri mjeseca zelje postrojenja početi gledati suho i smeđe boje. Najbolji način da provjerite je li biljka je spremna za žetvu je da kopaju pažljivo ispitati rast žarulja po provjera njegove veličine i računajući slojevima tanke papirast kože. Ako je žarulja je debeo i ima tri sloja kože papirast, omogućiti još dva do tri tjedna, a ako grof od tanke kože papirast je četiri ili više, ona je spremna za žetvu. Kada je spreman za žetvu, popustiti tlo koristeći vrt žlice i otresite tlo da imaju pogled na vaše lijepo narasla češnjak.
Prednosti češnjaka
Češnjak je važan kulinarski sastojak u kineski, kubanski, indijski, talijanski, Libanonaca, filipinski, španjolski i mediteranske kuhinje. Osim potrošnja češnjak u svom izvornom obliku, ona je također se koristi u izradi češnjak ulje i sve vrijeme klasičnih kruh s češnjakom. Postoje različite vrste češnjaka, naime hardneck, softneck, ljubičasta traka, porculan, racambole i slona češnjak.
To je vjerovao u antičko doba, da češnjak čuvaju vampiri daleko. Pa, ne znam kako je istina da je, ali sigurno čuva mnoge bolesti daleko. Iako postoje mnoge prednosti češnjak, čudo droga, da možemo zadržati ide na i na oko, neke od ključnih prednosti su da djeluje kao antioksidans, štiti organizam od štetnih slobodnih radikala, ima sposobnost da liječe prehlade i kašalj uzrokovan zbog alergije, a također može držati kolesterol i krvni tlak niska razina. Znati više o prednostima čudesan češnjak, češnjak pročitajte zdravstvene beneficije.
To je jednostavan postupak kako da se biljka češnjaka i kako uzgajati ovu prekrasnu biljke u vašem vrtu. Nakon što prolazi kroz iznad vodiča, morate došli do zaključka da kako rastu češnjak kod kuće nije teško uopće. Dakle, pokušajte ga sami i uživajte u češnjak uzgaja u svom vrtu. Uostalom, radost koristeći domaće češnjak je bilo bolje od one kupljene od supermarketa. I tako je okus.

No comments:

Post a Comment