Saturday 18 February 2012

Rezidba Big Leaf Hortenzije da ih zadržati zdravi i lijepi

Big Leaf Hortenzije podijeliti posebno mjesto u srcima i umovima mnogih vrtlara, početnici i stručne podjednako. Ova vrsta hortenzija, tehnički H. macrophylla i sastoji se od popularne mophead i lacecap sorti, raste u raznim okruženjima, potrebno je umjerena količina vode, pa čak i daje ljepotu cvjeta nakon smrti, kao i mnogi uzeti sušeno cvijeće napraviti zatvoreni, stalni aranžmane od njih.
Kako orezati hortenzije, međutim, često je misterija, čak do srednje razine vrtlarstvo entuzijasta. Prvo, važno je shvatiti zašto treba orezati hortenzije. Ironično, veliki sorte list zapravo ne treba pruned iz bilo kojeg razloga, te će se uglavnom i dalje napredovati i rasti prilično velik ako lijevo unpruned. Izlaganje tih grmova u njihovom prirodnom stanju, međutim, često nije opcija za kuće, koji mogu imati različite odredbe koje zahtijevaju određeni stupanj kontrole travnjaka ili jednostavno imaju grmlje nalazi u mjestu, tj. - oko temelja kuće - koji zahtijeva da oni ne idu lijevo neuredne.
Valja napomenuti da je grmlje sama ne može biti trajno manji, kao i rast koji je pruned će jednostavno biti zamijenjena sljedeće godine. Hortenzije općenito bi trebao biti pruned poboljšati njihov izgled i da se jednostavno držati mrtve puca od uplitanja sa živim rastom. Dakle, iako ova vrsta hortenzije ne tehnički je potrebno puno pažnje, držeći ih pruned mogu doprinijeti skromno za njihovo zdravlje i strahovito njihov izgled. Dakle, da bi hortenzije izgleda dobro, ovdje su koraci koje možete pratiti.
Rokovi
Tu je raspravu među vrtlarima u vezi kada je najbolje vrijeme da se orezati hortenzije zapravo jest. Ova vrsta hortenzije izgleda proizvoditi svoje pupova za sljedeću godinu tijekom ljeta, tako da oni žive uz bok cvjeta. Oni također proizvode cvjeta na drugi godišnji rast, ali neki su se čudio da se hortenzije ne zapravo u skladu s ovom očito istina, dajući grmlje malo više mistike i što ih još više zbunjujuće za početnike. Tajna je da se ovdje ne brinite o tome kada orezati. Izaberite vrijeme koje je bilo u kasno ljeto, jesen ili rano proljeće i ići na to na odgovarajući način.
Bilo rezidbe u kasno ljeto, jesen ili rano proljeće, budite uvjereni da je najgora stvar koja se može dogoditi uslijed neispravnog obrezivanje je glad cvjeta sljedeće ljeto. Ove biljke su toliko iskren da čak i agresivni, nepravilne rezidbe općenito će jednostavno vidjeti grmlja vratiti i iduće godine, ali bez njihove atraktivan blooms. Ako se to dogodi, jednostavno ne orezati sljedeće godine i vidjet ćete cvjeta vratiti vrlo dobro. Osobno, ja radije rezidbe u kasno ljeto, iako mnogi stručnjaci na umu da rano proljeće je dobro vrijeme, jer biljka je upravo počeo dolaze iz svojih zimskog mirovanja i to je vrlo lako razlučiti koji Lovački žive i koji su mrtvi. Ako niste sigurni o željenom vremenu, odaberite rano proljeće kako bi se posao lakši.
Su na to
Uklonite sve mrtve čokot, rezanje ih sve na putu prema dolje na zemlju. Nakon toga, pogledajte što imate lijevo. Ako se čini da je biljka je još uvijek previše robustan za ovo rano (ili kasno) doba godine, odaberite neke od najstarijih Lovački i izrezati otprilike jedna trećina njih dolje na zemlju. To zapravo će potaknuti novi rast, i držati grm u dobar izgled i zdravlje. Ako je biljka dovoljno čini se smanjio nakon uklanjanja mrtvih čokot, jednostavno ostaviti sve ostale Lovački netaknut.
Nakon uklanjanja mrtvih Lovački i možda dio od najstarijih živih čokot, uklonite sve stare cvijeće smanjenjem štapovi na kojima borave cvijeće iznad prvi ili drugi par pupoljaka (odozgo), koji možete vidjeti. U nekim slučajevima, od vas će biti rezanje gotovo cijeli trske, dok se u drugima Vi svibanj biti samo za podrezivanje off pješice ili manje od trske.
Pospremiti
Sada, pogledajte u tvornici i pronaći sve grube pogreške - Lovački koje su znatno više od drugih. Ako vam se ne sviđa način na koji ti izgledaju, jednostavno izrezati trske do razine od drugih, ali imajte na umu da oni mogu biti ostavljena sama, kao i - to je samo stvar preferencija. Ako postoje bilo kakve slabe grane koje povucite na terenu, uklonite ih kao dobro. Na kraju, imajte na umu da su svi zeleni pupoljci ide na cvijet u ljeto, a štapovi će značajno rasti tijekom tog vremena, kao dobro. Ako se čini da je grm je veći nego što bi željeli da bude, možete uzeti više od biljke, ali budite svjesni da ste svibanj smanjiti broj cvjeta koji ćete vidjeti. Ona je također u redu smanjiti blooms off tijekom ljeta za bukete, što omogućava vrtlar oblikuju grmlje čak i dok su u cvatu.

No comments:

Post a Comment