Monday 20 February 2012

Rose bolesti

Nebeski Otac je stvorio uskrsnuo za nas.; Ona predstavlja ljepotu.; Njegova latica predstavlja blagi osjećaji imamo jedni za druge., A njezino lišće predstavlja raširenih ruku, ljubavi i davanja.; Svoje korijene rasti dugo i duboko, sve snažnije u svakoj duljina i dubina., Dajem ti ova ruža, za vas su posebna za mene.; - Katy Schepis
Tisuće ljubitelja se zakleo svoju ljubav za svoju voljenu s njom, stotine pjesnici su pisali pjesme o tome, te su u usporedbi s njom ljepotu. Rose, kraljica svih cvijeće, simbol nade, radosti i ljubavi, simbol divljenje, hrabrosti, poštovanja, nevinost, je ljubio po svima (dobro, osim za one koji su alergični na nju). To je bio korišten za krasiti naše vrtove i kuće za nekoliko godina, i raste ruže mogu biti previše zanimljiv hobi. Ružina vodica je bio i još uvijek se koristi od strane mnogih za ljepotu svrhe. Ali ponekad čuvajući na svoj ruže, možete primijetiti neke crne točke na njih, ili neke plijesni poput stvari na lišću. Pitate se što su oni? Pa, oni su neke ruže bolesti, koje ako ne i izliječiti odmah, može ubiti vaše biljke. Vi ste vjerojatno grebanje glavu misleći da je 'ruža bolesti, što je viši bolesti? " Nikad čuo za njega. Dakle, što učiniti sada? Pa, ne brinite. Čitajte dalje, gdje ono što su različite vrste ruža bolesti, njihove simptome i načine kako ih liječiti, je objašnjeno.
Rose bolesti
Ako vam se svidi miris ruža, morate prihvatiti trnje koje ona nosi; - Isaac Hayes
Kako istinito. Baš kao ruža može obožavati vaš vrt, ispunite ga s svojim mirisom, slično, također mogu patiti od bolesti. Morate skrb za ruže kako bi dobili najbolje rezultate. Rose bolesti mogu biti ili gljivične, bakterijske ili virusne. Da bi ga lakše za vas, bolesti su klasificirani skladu s tim.
Gljivične bolesti; prvi zajednički ruža bolest je crna mrlja, koja je, kao što ime sugerira, ima crne mrlje na gornjoj površini lišća. Izgled tih crnih mrlja je simptom bolesti ruža. Zbog ove gljivične bolesti, ostavlja spadati biljka na ranom stadiju. Cijele zime, te točke preživjeti na zaraženim stabljike i lišća. Dođi proljeće, bolest se širi na druge nove lišće biljke, kao i spore ove bolesti je poprskan po kišnice.
Drugi oblik bolesti je porastao hrđe. To je još jedna vrsta gljivične bolesti, a simptomi su male, narančaste boje blisters, koje se pojavljuju na donjoj strani lišća. Ako je razina bolesti je niska, onda ne morate puno brinuti. Baš kao crne točke, a preživio je cijele zime i širi se na novi listovi tijekom proljeća kiša. Proljeće i ljeto godišnja doba su pogodna za hrđu bolesti.
Treća vrsta bolesti zaraziti ruža je pepelnica, što je također gljiva i to izgleda poput bijele ili sive boje u prahu. Ne postoji specifičan mjesto za to dogoditi. To uzrokuje lista iskriviti i spadati. Za razliku od druge dvije bolesti, plijesan preživljava na live list pupoljke, a ne na mrtvim ili truli lišće. Spore su otpuhan od postrojenja do postrojenja, i opet, za razliku od crne točke i rđa, oni ne trebaju vodu da bi se uspješno. Stoga su najaktivniji u ljetnoj sezoni.
Ako pupoljci u vaše ruže biljka uspjeti otvoriti, ili počne propadati, zatim da je simptom Botrytis pupoljaka i grančica medljika. To se može dogoditi ako voda biljke prekasno u dan, ili možda zbog duže kišno razdoblje.
Druga vrsta gljivične bolesti cranker bolesti. Simptomi ove bolesti su crvene, smeđe ili crne mrlje, koje su potonuli i pojavljuju se gore i dolje Lovački. Ova bolest obično javlja tijekom sredine proljeća. Pukotine se pojavljuju u mjesta, koja su dovoljno velika da s vremenom obuhvatiti štap i ubiti ih. Nažalost, ne postoji takva kemijska kontrola za ovu vrstu bolesti. Najbolji put to maknuti da se radi o uzimajući osloboditi od zaraženih stabla.
Bakterijske bolesti; Ako primijetite neke grube tumora kao što su rast u blizini tla ili na korijen vaše biljka, onda je to simptom krune žuči, što je bakterijska bolest koja se širi od jedne biljke na drugu kroz rane. Oni mogu zaraziti, ne samo ruže biljka, ali bilo koje druge biljke koje su posađene u istu zemlju.
Virusne bolesti; Mozaik uzorak počinje pojavljivati ​​na vašem lišća. Vene na listovima start žuti. Ovi su simptomi virusne bolesti, koja se širi presađivanje.
Uzroci i liječenje bolesti Rose
Neki glavnih uzroka za ruže bolesti može biti zbog nepravilne rezidbe, koji se može ostaviti dugo dopuniti iznad čvor. Prošireni monsun ili zalijevanje biljka kasno u dan također dovodi do bolesti ruža. Ako neke biljke koje su posađene uz vaše ruža biljke su zaražena krune žuči, zatim tu su visoke šanse za ruže biljka patnje istu sudbinu, kao što je već spomenuto da se širi krune žučni kroz rane. Cool vlažne klime je također odgovorna za rast gljiva na ruža biljaka., Tako što su mjere opreza ili tretmana koji treba slijediti kako bi se zaštitili ruža biljka? Pa, da znaju da, samo držati čitanje.
Postoje razni tretmani za različite bolesti u biljaka ruža. Oni mogu biti kemijski ili kulturne tretmana. Prvo pričajmo o tretmanima za tri najčešćih bolesti, crne točke, i pepelnice i hrđe. Prvi mogu se liječiti uništavanjem zaraženih listova, i obrezivanje postrojenja za pravilnu cirkulaciju zraka. Ako želite koristiti kemijskih proizvoda, a zatim koristite proizvode koji se sastoje od chlorothalonil.
Za plijesan, plijesan biljka otporne sorte i opet ukloniti zaražene listove i Lovački. Također možete koristiti sumpora ili funginex ako želite ukloniti bolest kemijski. Za rđa, možete ih ukloniti na isti način možete ukloniti plijesan.
Sada krenimo na liječenje drugih vrsta bolesti kao što su ruže cranker. Za to morate ukloniti i uništiti zaražene Lovački, orezati Lovački koristeći oštar nož iznad čvor. Također, ne bi oštetili Lovački. Ako su ove kulturne kontrole slijede, onda ne morate kemikalije za uklanjanje bolesti. Za Botrytis pupoljaka i grančica medljika, ukloniti zaražene dijelove, te za krunu žuči, odmah ukloniti zaražene biljke iz svog vrta, inače će ubiti ostatak biljke previše.
Njega treba poduzeti da se prije sadnje ruža Plant
Prije sadnje ruže biljka, morate držati na umu određene stvari, tako da ove bolesti se ne pojavljuju, kao "prevencija je bolje nego liječiti '. Plant ruže koji nisu osjetljivi na te bolesti. Neka vaše biljke disati. Plant ih dovoljno daleko jedni od drugih i od drugih biljaka i konstrukcija. Voda vaše ruža biljke dobro. Oni trebaju puno vode, uglavnom tijekom ljeta. Ali budite oprezni da vas gornjoj površini od lišća suha, kao crne točke spore mogu širiti na druge ostavlja na način objašnjeno gore. Voda rano u dan tako da ostavlja dovoljno vremena da se osušiti prije noći. Ne oploditi svoje biljke više misle da će ih zdrava. Više gnojivo, više novih lišće će doći, koji će biti dom od tri glavne bolesti. Rezidba ruže pomaže spriječiti vaše biljke iz koje pate od triju najčešćih bolesti. Uklonite bilo mrtvih dijelova biljaka kao što su mrtvi pupoljak ili stabljike. Također zadržati svoj cvijet krevet čisto iz otpalo lišće, ruža hips, itd. Prije početka korištenja bilo koje vrste kemikalija na vaše biljke, budite oprezni da pročitate upute pažljivo. To su sve važne naputke u porastao je biljka za njegu, koja treba slijediti da bi ruža biljaka sigurna i zdrava.
Dakle, sada znate o raznim ruža bolesti koje utječu na vaše dragocjeno ruža biljaka. Ali ti isto tako znam načine kako bi ih zaštitio, i spasiti ih. Sretan vrtu!

No comments:

Post a Comment