Saturday 25 February 2012

Phalaenopsis orhideje njegu i održavanje

Phalaenopsis je jedan od najzahtjevnijih orhideje u cvijet industriji. Roda koji obuhvaća više od 50 vrsta, to je baza za razvoj različitih hibridnih sorti. Phalaenopsis je autohtono u jugoistočnoj dijelovima Azije, gdje se nalazi na povišenoj visinama. Lakoća u uzgoju cvijeća i izazivanja čine ovaj orhideja preferirani izbor za hobisti. Ukratko, Phalaenopsis orhideje njegu i održavanje zahtijeva manje napora, u odnosu na ostale orhideje.
Savjeti za Phalaenopsis orhideje njegu i održavanje
U prirodnom staništu, većina Phalaenopsis vrste nalaze se raste kao epifiti pod baldahinom velikih stabala, dok se neke od njih prilagođen stjenovite površine. Briga upute za Phalaenopsis orhideje su usmjerena na pružanje optimalne uvjete rasta koji oponašaju izvorni staništa. Pogledajte na brigu smjernice za održavanje zdravog rasta i pravovremenu cvatnju Phalaenopsis orhideja:
Kupnja orhideje; Budući da je potražnja za ovaj orhideje je vrlo visoka, komercijalna proizvodnja je postala u posljednjih nekoliko godina. U biljnim opskrbu centrima, Phalaenopsis orhideja prodaje se kao kontejner biljke. Provjerite bolesti i štetočine tolerancija sorte. Možete kupiti zdrave biljke imaju svijetlo zelene listove i jak korijenski sustav. Slijedite ispravan orhideja raste savjete, a sadnju u zatvorenom prostoru.
Izloženosti svjetlu, a Phalaenopsis orhideja voli rasti u djelomičnu sjenu na punu shade stanje, baš kao i njegovo prirodno stanište. Stoga, izloženost niskim intenziteta svjetla ili filtrirane svjetlosti (12,000-20,000 Lux) je optimalan za ovu cvjetanja biljne vrste. Izbjegavajte izlaganje suncu u punoj orhideja, inače, biljke će se razviti žute pjege (sunce opeklina) u lišću.
Vlažnosti, visoke vlažnosti, barem 60-70 posto, je potrebno za zdrav rast Phalaenopsis orhideja. U slučaju niske razine vlage, uzeti neki mramor ili ukrasni kamen u plitkoj ladicu. Ulijte vodu u posudu i stavite u saksiji orhideja u njemu, preko klikeri. Na taj način će pomoći u povećanju vlažnosti, a istodobno se sprječava upijanje vode od strane potting mediji.
Povoljna temperatura, dolazi na temperature, toplo stanje (25-35 stupnjeva C) je idealan za Phalaenopsis orhideja održavanje. Međutim, to također dobro obavlja unutar temperaturnog područja, 25-30 stupnjeva C. Za održavanje zraka kretanje unutar sobe, možete staviti na strop fan na niske brzine za nekoliko sati svaki dan.
Navodnjavanje frekvencija; Ispravno zalijevanje je najvažnija briga orhideja savjete za početnika vrtlari. Navodnjavanje u saksiji Phalaenopsis orhideje duboko sa vodom iz slavine. Za sljedeću navodnjavanje, pričekati gornjem sloju tla isušuje. Višak zalijevanje će uzrokovati truljenje korijena, koja se može identificirati iz žućkastog obojenosti lišća.
Primjena gnojiva; Još jedan savjet u vezi Phalaenopsis orhideje njegu i održavanje je gnojidba. Sve namjene tekućih gnojiva može se primijeniti jednom u svaka dva tjedna. Uvjerite se da je koncentracija nije visoka. Ako je tako, to će uzrokovati gorenje učinke na korijene i kasnije, u gornjem dijelu. Također, razmislite zalijevanje orhideja biljka nakon oplodnje.
Vrijeme rezidbe; Phalaenopsis orhideja rezidbe je najbolje učiniti nakon cvatnje je više. Procvat vrijeme traje oko 3 mjeseca. Kao cvijet stabljici počinje porazan, odsijeci je na bazi uz pomoć oštrih škara, bez ranjavanja ostalih dijelova biljke. To će pomoći u očuvanju hranjive tvari za iduću cvatnje.
Phalaenopsis Orhideja Repotting; Mijenjanje pot očekuje, ako se orhideja širi obilato u kontejner i mislite da je rezultat korijena u originalnom spremniku. Repotting orhideja se može obaviti tijekom hladnih zimskih mjeseci. Kopača daleko od stabla i to iščupaju nježno. Trim korijena, i ako je potrebno, odvojite ih biljke i rastu u odgovarajuće veličine posude.
Dakle, nije Phalaenopsis orhideje njegu i održavanje lako za vas? Pod uvjetom da su osnovni orhideje njegu i održavanje savjete slijedili, to će imati prekrasne blooms pod umjetnim uvjetima uzgoja. I vi ćete doći do uživati ​​u prekrasnim cvjetovima onoliko dugo koliko tri mjeseca.

No comments:

Post a Comment