Monday 28 November 2011

Koi Pond Održavanje

Koi ribnjak služi kao izvrstan borac protiv stresa za one od vas koji su bolesni od dnevne samljeti. Suptilno zvukovi koju šarene ribe koi svira u vodi, ima čarobni kvalitete koje omogućuju shvatiti i cijeniti male stvari u životu. Biste mogli uživati ​​to iskustvo, puno vam svibanj oduševljeno imati izgradili Koi Riba ribnjak, i odlučio brinuti ovih šarene kućnih ljubimaca, ali bez svjesni zahtjevima brige za i održavanje Koi ribnjaku. Iako nije raketna znanost, Koi Pond održavanja nije cakewalk bilo. Budući da je, koi ribnjaka se održava na otvorenom, brigu i održavanje nadilazi propisanim akvarij. To je za sve vas entuzijasta koji žele izvučete najviše vaših Koi ribnjak i su ga zadnji za dobar količinu vremena, da nekoliko savjeta o koi ribnjak održavanje i skrb osigurani ovdje.
Savjeti o Koi Pond Održavanje
Održavanje Koi ribnjak može biti malo izazov. Postoje dva načina održavanja i čišćenja Koi ribnjak. To uključuje i polugodišnje čišćenje, that idealno bi trebao biti izvedena dva puta godišnje, a redovito održavanje i čišćenje, that idealno bi trebao biti izvedena jednom svaka dva nekoliko tjedana, ili kao i kada se javlja potreba.
Bi-godišnji čišćenje; U sezonske ili bi-godišnje čišćenje, odnosno, tijekom proljeća i jeseni, čišćenje mora biti temeljita, gdje koi ribnjak je da se potpuno isušen, podloge i stijene očišćena od prljavštine i algi, i pumpe temeljito očistiti iznutra. Ako ništa drugo potrebna zamjena slušalica, to bi trebao biti tijekom sezonskih čišćenje. Električni uređaji kao što su sterilizatori, i druge cijevi moraju se provjeriti za učinkovito funkcioniranje. Ako je broj riba u svoj ribnjak increase izvan svojih kapaciteta, ili održavanja, to će biti idealno during to vrijeme u trgovini višak na lokalnoj trgovini za kućne ljubimce. Višak je ne samo teško održavati, to može dovesti do siromaha zdravlje Koi ribe.
Redovito čišćenje, redovito čišćenje, kao što ime sugerira, uključuje rutinsko održavanje i čišćenje koi ribnjaka, uključujući i situacije u kojima se ukaže potreba. Evo nekoliko savjeta o sljedećim redovnim koi ribnjak održavanje i čišćenje. ; Bitno je imati dobar filtriranja sustava koji će održavati zdrav ribnjak ekosustava. Ovaj sustav bi trebao imati mogućnost da se uklone organske ostatke koji je odgovoran za razvoj algi. Uzgoj vodene biljke koje su prirodni sposobnosti kao što su filtriranje vode zumbul, pomoći će držati čistim ribnjak. ; Mijenjanje vode dnevno je bitna za ribnjak biti čista. Naravno, to na dnevnoj bazi je teško. Međutim, uvesti svježe vode u ribnjak dnevno, po prvi pražnjenje iz neke od ustajale vode. For instance, perform jedan small water exchange by means of jedan pond vacuum, that će remove any dirt and debris from dnu ribnjak. ; Da bi koi ribnjak alge iz pretjecanja svoj ribnjak, držati ga pokriveno putem hladu. To također će zaštititi vaše Koi ribe. , Na mjesečnoj razini, ribnjak treba očistiti, i pročišćenu sa algi pročišćavati. Nadalje, stavke u ribnjak također treba uzeti osim i očistiti dobro. To uključuje sve prljavštine i krhotine zaglavi u svoj sustav filtriranja, uzimajući osloboditi od mrtvih vodene biljke, i druge vanjske agenata koji će oštetiti zdravlje Koi ribe. Sve što previdi tijekom tog procesa moraju se uzeti njegu u polugodišnje metode čišćenja. ; U bilo kojem trenutku u vremenu, ako se voda pojavljuje nejasno, ili dnu ribnjak nije jasno vidljiva, vrijeme je da očistite ribnjak. To također može biti pokazatelj problema koje bi mogle utjecati na zdravlje Koi ribe. Obično, čuvanje ribnjak čisto će eliminirati mogućnost bilo takvih problema. ; Bitno je provjeriti pH razinama u vodom razumjeti razina kiselosti, to može pozivati ​​rast štetnih bakterija i algi. Raspon između 6 do 8,5 je normalno, iako je brojka ispod 7 znači kisela voda koje mogu biti uravnotežen tako da dodate malo sode bikarbone u vodi. Svaka slika iznad 8,5 izravno će utjecati na zdravlje Koi ribe, koje se mogu poduzeti njegu pomoću komercijalnih vapna neutralizator. To zahtijeva od vas provjeriti izvor vodu prije dodavanja ribnjak. Koristite sprej crijeva napuniti ribnjak tako da dopustiti klor rasipati i dati potrebnu aeraciju na ribnjak. Koristite dechlorinator ako zamjenjujete velike količine vode. , Iako postoji mnogo nijansi da ide u održavanje koi lokvama, te savjete o Koi Pond održavanje treba omogućiti vam da držati ga čistim i vaše ribe zdrav.

No comments:

Post a Comment