Wednesday 23 November 2011

Što je Hydroseeding

Hydroseeding je mehanizirani način sadnog u kojoj je sjeme se sije u zemlju mehanički, a uz dodatak dovoljno hidraulički malča na zdrav rast. Malča obično je poprskan postrojenja u uniformi sloj. Ova aktivnost je bolja alternativa postojećim sadnju procesa kao što su sjetva suha sjemena ručno. Hydroseeding pomaže u očuvanju vlage razine sjemena kad se sije. Većina puta malčiranja koja je poprskati sjeme sadrži gnojivo, gnojivo, zelene boje, itd. Ovo prskanje aktivnost je obično činio je prskalica spremnik kamiona ili prikolicu. Ako je područje je vrlo velika, onda helikopteri su sredstvo za prskanje hidrauličkih mješavine sjemena i malča.
Hydroseeding opsežno koristi na komercijalnim osnovama kao travnjak odluka za golf igrališta i parkova. Prije nego što se u razumijevanju troškove i opreme koji su uključeni u ovom procesu, neka je uzme vožnje prošlosti znati gdje je postupak je izumio prvi put. To je u ranim 1950-ih, kada je prvi hydroseeder potekao postojanja. To je bio korišten za snimanje sjemena i gnojiva većim površinama gdje se ručnom metodom sjemena za sjetvu gotovo činilo nemogućim. 10 godine kasnije Velika Britanija također je usvojila ovu učinkovita metoda sjetve. Od tada, proces postao poznat u mnogim dijelovima svijeta. Sada kada znamo što se hydroseeding?, Neka je razumjeti druge atribute koji su uključeni u to.
Hydroseeding oprema; A hydroseeding oprema je jednostavna strojeva, opremljeni ogromnim vodu. Spremnik sadrži mješavinu vode, sjemenjem i hidraulički malča (koja sadrži gnojiva i stajnjaka). Tenk je moćan pumpi i crijeva. Kad je stroj upaljen, hidrauličke malč smjesa sadrži sjeme i gnojiva sprayed na tlo preko crijevo. Prva hydroseeding opreme je razvijen u SAD-u, u 1959. Danas, hydroseeding strojevi su opremljeni bolje sa turbo sustava trke motora koji definitivno su povećale učinkovitost ovih strojeva za dobro.
Hydroseeding troškova; Hydroseeding cijene obično ovisi o sljedećim faktorima:, Površina zemljišta; Tip trava se uzgaja na tlu, klimatskim uvjetima regije; topografija zemlje, Vrsta tla aditiva koji će se koristiti, u prosjeku , hydroseeding trošak može biti u rasponu od 6 centi / četvornih metara na 18 centi / četvornih metara. Upravo, standardni hydroseeding cijena po kvadratnih metara može se pretpostaviti as 0,18 USD po kvadratnih metara. Kao što je po troškova, zahtjev gnojnica mulch-sjeme smjesa će biti 0,1 litara. Uzimajući u obzir sve parametre rečeno, ukupno hydroseeding trošak po hektaru može ići do 7840 USD. To je razuman hydroseeding cijenu. Dobre vijesti je da ako planirate da biste dobili ledina travnjak za sebe, travnjak koji će biti oko 10.000 četvornih metara, a zatim izvođača može vam ponuditi popuste na troškove. Recimo umjesto bombardiranja USD za 0,18 četvornih metara, možda ćete završiti plaćati samo 0,11 USD po četvornih metara. Taj trošak je uključeno troškove za sjeme smjesu.
Hydroseeding Njega; Nakon hydroseeding procesu dobiva više, svoj san nove zelenilo travnjaka Ne mogu se pretvoriti u stvarnost, bez odgovarajuće njegu travnjaka. Da! Postoji puno njege mjere koje treba poduzeti post hydroseeding.
Zalijevanje; Nakon hydroseeding je učinio, zalijevanja neposredna aktivnost koja se započeo. Malča sadržaja mora se čuvati vlažne do pojave prvih izdanaka trave. Umjereno zalijevanje se preporučuje as prekomjerno zalijevanje može oprati od malča sadržaj. Nakon nekoliko tjedana, prvo puca trave može promatrati. Neka im rastu kao visok kao 3 inča. Nastavi zalijevanje dva puta dnevno, jednom u rano jutro i navečer. Zalijevanje ciklusa također ovise o godišnjim dobima. U toplo suha vremenu, navodnjavanje cycles mora biti povećana dok je u monsuni, navodnjavanje cycles mogu biti smanjene. Trava zdrava grow s nježnim zalijevanje gdje je voda upija do dubine od 3 cm u tlu.
Košenje; Kada trave 4 inča visok, spremni su za prvu košnju. Prekinuti navodnjavanje dan prije košnja kao tlo je na suho dolje prvi. Nakon košnje, zalijevanje može se obaviti jednom u 3 do 5 dan. Zapamtite, nož kosilice mora biti oštar, tako da ne završavaju rezanjem više od?rd of trave lopatice.
Gnojenje, gnojidba je sastavni dio hydroseeding procesa. Nakon hydroseeding je učinio, oplodnje aktivnost mora se nastaviti. Gnojiva smjesa dušika, fosfora i kalija u omjeru 18:12:16 najbolje se preporučuje. Dušik potiče rast trave. Fosfor je važan posrednik koji pomagala u snažnom razvoju korijena. Kalij poboljšava vitalnost trave. This fertilizer smjesu, dakle, je mora za zdravi rast trave. Početak oplodnja čim trava početi nosi žuto primjesa na njima. Ovu aktivnost može se započeti otprilike 4 tjedna nakon hydroseeding. Prvi put, umjetnih gnojiva smjesa može prskati u omjeru 15:15:15 zdravog rasta korijena. Nemojte koristiti bilo korova i hrane za životinje gnojiva za suzbijanje korova i uklanjanja. Ako je moguće, pokušajte ukloniti kukolj ručno.
Sjetva; prvi trava puca pojaviti u roku od tjedan dana. Stoga ne početi s bilo zasijavanje aktivnost za najmanje 6 tjedana nakon hydroseeding. Tako da sada znate što se hydroseeding i koliko je hydroseeding učinjeno, sami dobivanje vaš san travnjak nikada ne možete pogriješiti!
Trave i biljke poput djece i trebaju stalnu pozornost i brigu za zdravu rast. I s ovim isplativ način hydroseeding, u vrtu će biti nista manje od zabava ispunjena aktivnost za vas! Nadam ovaj članak je bio odgovor na vaše pitanje - ono što je hydroseeding?. Sretan vrtu!

No comments:

Post a Comment