Friday 11 November 2011

PEX cijevi problemi

Starost metala je passe, barem kada je u pitanju opremanje kućanstva materijala. Polimeri, plastike i drugih sintetičkih materijala zamjena metala svugdje. Novi materijal Jedan takav koja se brzo zamijeniti bakar kao materijal vodovod cijevi PEX (Cross polietilen). U ovom članku ću raspraviti neke od poznatih PEX cijevi problema s kojima se čovjek mora znati o prije PEX cijevi instalacije u sustavu kući vodovod.
O PEX
PEX je modificirana forma polietilena. Križ povezivanje unutar polimera polietilena jača materijala. Zbog križ povezivanje, to sada može podnijeti širok varijacija temperature od točke ledišta do oko 200 stupnjeva celzijusa. To je također ojačana izdržati kemijsku koroziju te je fleksibilna u prirodi.
PEX cijevi prednosti u odnosu na bakrene cijevi
Prije nego se razgovarati o problemima s PEX cijevi, da nam se pogled na prednosti korištenja ovog materijala kao alternativa konvencionalnim materijalima kao što su bakrene cijevi. Jedna velika prednost da PEX cijevi imaju više od njihovih metalnih kolegama je njegova fleksibilnost, što čini PEX cijevi instalacije znatno lakše. PEX cjevovoda i oprema lakše da stavi zajedno, kao da nema zavoja potrebno pri skretanju u uglovima.
Mogu se koristiti u kombinaciji s metalnim i PVC cijevi. Možete koristiti PEX cijevi za prijenos vruće, kao i hladnom vodom. Se širi i ugovora pod topline mijenja, smanjujući šanse za pucanje cijevi i curenja. The ugradnja isključiti ventila na opskrbu linijama sa PEX cijevi omogućava jednostavan popravak. Ovo su neke od prednosti koje PEX ima više od konvencionalne bakrene cijevi. Sada kada imate ideju o pro PEX cijevi korištenje, mi smo u boljoj poziciji za analizu njegove mane, ili PEX cijevi problema.
Problemi s PEX cjevovoda
Svaki materijal koji se koristi u tehnologiji dolazi sa svojim udjelom od nedostataka, kao što je savršen materijal je mit. One premijera zahtjev u korištenju je materijal da bi trebalo biti u mogućnosti izdržati promjenjivim uvjetima u kojima se može se koristi. PEX dolazi sa svojim udjelom od nedostataka koji su izloženi kroz njegovu uporabu u stvarnom svijetu, za razliku od kontroliranim laboratorijskim uvjetima. Ovdje su glavni PEX cijev problema koje treba uzeti u obzir.
PEX trenutno nije moguće reciklirati, jedan od najznačajnijih PEX cijevi problema je da se nije moguće reciklirati. To znači, ne postoji način dobivanja odbačene PEX materijala natrag u uporabi. Istraživanja je na to odgonetati načine učinkovito recikliranje tog materijala, koji se također koristi u blistava instalacija podnog grijanja.
Glodavci prijetnja; izvijestio problema sa PEX cijevima je da ranjiva na glodavac prijetnje. Glodavci može žvakati u PEX cijevima, uzrokujući curi. Zato, odgovarajuće mjere se trebaju poduzeti da biste dobili osloboditi od glodavaca zaraze.
Ograničen na unutarnje ili pod zemljom, jedan premijer PEX cijevi problem je u tome što se ne može koristiti za vanjsku vodovod. Razlog tome je što se ne može izdržati teške temperatura ispod nule ili vrlo visokim temperaturama. Također, ne mogu izdržati izloženosti Sunčeva zračenja duže vrijeme. To je razlog zašto proizvođači specificirati njegova uporaba biti ograničena na zatvorenom ili pod zemljom. Tako u slučaju vanjskog vodovoda, ne postoji zamjena za bakra, PVC ili druge vrste metala vodovod.
Bakterijski rast; korištenje Kad se voda je ograničen u vodovodni sustav i postoji začepljenje voda, mogućnost rasta bakterija slojeva razvoju u PEX cijevi je stvaran. Međutim, ovaj problem se može lako zbrinuta kroz periodično očistiti od cijevi.
To su neke od istaknutih PEX cijevi problema koje morate uzeti u obzir prije nego što planirate ići za instaliranje PEX cijevima. Problemi su manje, osim recikliranje problema koje treba rješavati što prije.

No comments:

Post a Comment