Sunday 6 November 2011

Omekšavanje vode

Omekšavanje vode, također se spominju kao voda uređaj je uređaj koristi za stanje voda koja sadrži prekomjerne minerala. Zamjenjuje magnezij i kalcij iona natrij ili kalij iona. Prije nego što se govori o sustavima za omekšavanje vode, njihovo instaliranje i rad, moramo shvatiti razliku između tvrdih i mekih voda.
Vode koja sadrži velike količine minerals poput kalcija i magnezija naziva tvrda voda. Tvrda voda može uzrokovati mineralnih izgraditi u cijevi, grijača vode, perilice posuđa i tuš glava, čime se smanjuje njegova protoka. To uzrokuje sapunast bagra na čaše a također smanjuje sapun sposobnost da sapunica, dakle, dajući rublja jedna stiffer i duller izgled. Zajedno s viškom kalcija i magnezija, tvrda voda također može sadržavati bikarbonata i sulfata.
Privremeni tvrdoća vode je zbog velike količine kalcija i bikarbonata jona i mogu biti uklonjene od strane jednostavno ključanje vodom. Stalna tvrdoća je prouzročio zbog viška kalcija i magnezija sulfata ili klorida koji se ne mogu otkloniti jednostavnim metodama kao što su kipuće vode. Pa, ako su okrenuti tim teškim problemima sa vodom, voda omekšivač instalacija je samo prava stvar za napraviti! No, kako se rad omekšavanje vode? Neka nam raspraviti djelovanju omekšivači vode.
Radna sredstva za omekšavanje vode; Vodeno omekšavanje djeluje kao uređaj ionskih izmjenjivača, zamjenjuje kalcij i magnezij ioni u vodi s natrij ili kalij iona. Natrij ili kalij iona ne talog u cijevi i na taj način pomoći u uklanjanju problema s tvrdom vodom.
Voda je dozvoljeno proći kroz krevet male plastične perle ili zeolit, koji je prekriven natrijevih iona. Kao što je teško vodenih tokova prošlosti natrijevih iona, oni zamijene mjesta s magnezijem i kalcijevih iona i voda omekšala. Tijekom vremena, sve natrij jona, na zeolit ​​krevet, dobiti iscrpljena i krevet sadrži samo kalcijevim i magnezijevim ionima. Na ovom mjestu, proces omekšavanje vode se zaustavlja, a kuglice ili zeolita treba biti obnovljen. Kuglice moraju vratiti natrij ili kalij iona i to je učinjeno tako da ih poplava slano, slanoj vodi rješenje, koje je bogato natrijevih iona. Kalcija i magnezija iona, zajedno s drugim čestice prljavštine i sedimentima, dobiti flushed iz zrna kroz proces poznat kao talasanje.
To je o radnom od omekšavanje vode. Vodeni omekšivač sustavi dolaze u 4 različite vrste - Offsite, ručno, poluautomatski i automatski. Trošak za omekšavanje vode varira ovisno o vrsti sustava. Automatski sustavi dolaze s nekoliko dodatnih značajki kao što su sat vremena, vodomjer i tvrdoće senzora i stoga, najskuplji je puno.
Omekšavanje vode za održavanje, za omekšavanje vode održavanje je prilično jednostavan zadatak, pod uvjetom da provjeriti sustav ion exchange redovito. Ovisno o vrsti sredstva za omekšavanje vode imate instaliran, provjerite odgovarajuće soli. Pobrinite se da the soli doseže trećinu rasol spremnika. Provjerite sol razinu jednom mjesečno. Najčešći problemi omekšavanje vode su povezane s kontrolnim ventilom i smole krevet. Možete popraviti ventil ili preuzmite ga zamijeniti. Smola krevet treba biti pregledani na redovnoj osnovi. Višak izgraditi minerala ili drugih netopljivih tvari može rezultirati u lošem kvalitetu opskrbe vodom. On također može utjecati na dugovječnost jedinice. Ti bi mogao uputiti na omekšavanje vode rješavanje problema vodič za detaljne informacije o omekšavanje vode popravak.
Nadam se da ćete naći ove informacije na omekšavanje vode sustava korisno. Te mogao proći kroz neke recenzije omekšavanje vode, koja će učiniti vaš zadatak pronaći najbolji sustav omekšavanje vode lakše.

No comments:

Post a Comment