Saturday 14 January 2012

Apatit: Koristi od apatit

Apatit je naziv za grupu minerala fosfata koji uključuju hidroksilapatit, Chlorapatite, Bromapatite i Fluorapatite. Hidroksilapatit je glavni građevni materijal za zubnu caklinu i kosti. Međutim, Fluorapatite je bolje nego hidroksilapatit na otpor kiselog korozije, a time i paste obično sadrže bilo Natrijev fluorid Natrijev ili Monofluorosulphate. Također, fluoridated vode omogućuje trampom, primljena u zube, fluorid iona za hidroksilne skupine u apatit. Apatit, iako pronašao u cijelom svijetu, je opsežno pronađen kao mineralni depozite u Rusiji i Kola poluotoka. Ona je pronađena u njegovoj ljubičastog, crvenog kristala oblika u Ehrenfriedersdorf, Njemačka. Bezbojan varijacije pojavljuje u Austriji i Portugalu. Gigantska apatit kristalno depoziti su minirana za industrijske svrhe u Maroku, Izrael, Tunis, Egipat i Nauru. Apatit koristi span preko različitih područja i koristi od apatit odrediti različite oblike za koje znamo da ga - kao mineral, kao dragi kamen ili apatit kristala.
Koristi apatit kao mineralna
Kao mineral, apatit uglavnom se koristi kao izvor fosfora za proizvodnju gnojiva. Pročitajte i saznajte više o fosfora koristi. Apatit mineral također koristi proširiti na fluorom vode, a zaštitni sloj na metalima apatit spriječiti ga od hrđanja. Jedna od osnovnih fizikalnih svojstava apatit je da je, u svom mineralnom obliku, apatit je vrlo stabilan i ne lako rastopiti u prirodnom okruženju. U svojim mineralnim oblicima, svi apatit imaju sposobnost da upijaju radioaktivne i metalik zagađivala, i držati ih zaključana. To je jedan od najznačajnijih apatit svojstva što ga čini izvrsnim izborom za uklanjanje radioaktivnog onečišćenja, kao što su Stroncij-90, iz podzemnih voda. Pročitajte više o radioaktivnosti i proći kroz popis radioaktivnih elemenata znati malo više o njima. Apatit se također može koristiti kao rude minerala za rijetke zemlje metale kao što su Skandij, itrij i petnaest lantanida - Cerij, praseodimij, Neodymium, prometij, samarij, Europij, gadolinij, terbij, disprozij, Holmij, Erbij, Tulij, Iterbij i Lutecij . Budući da apatit je non-radioaktivni, to je prednost pred drugim tradicionalnim rijetkih zemalja rude kako bi se spriječilo okoliša opasnosti za vrijeme moje obrade. Kao Zapravo, apatit koristi su široko rasprostranjeni u Hoidas Lake Rare Earth Elementi rudarski projekt. Pomaknite se kroz neke rijetke zemlje elemenata.
Koristi apatit kao dragi kamen
Apatit rezultate 5 na Mohsova ljestvica tvrdoće, gdje Talk rezultate 1 i Diamond bodova 10. Stoga, dok to nije tako mekan kao talk, to je definitivno nije jaka kao dijamant. Zbog tog razloga, apatit, kao drago kamenje, nisu jako popularni kao nakit stavke. Međutim, otkriće neon plavo-zelene sorte s Madagaskara je podarila neke priznanje u krug dragi kamen nakita. Iako nije tako popularan kao dragulj, apatit kao dragi kamen, visoko cijenjen za svoj alternativni ljekovitim svojstvima. Apatit dragi kamen liječenja prevladava još od dobi i je poznato da se velika duhovna čišćenje. Ovaj dragi kamen, posebno varijante imaju tonovima plave, predstavlja vjetar element koji ga čini snažan influencer komunikacije, suosjećanja i uvid. Zrak je element koji pravila apatit, što znači da je stimulator psihičke darove kao što su vidovitost, clairaudience i clairsentience. Apatit je veliki kristal za Gemini natives i odličan na negirajući bilo kakve fizičke, mentalne, emocionalne i duhovne blokova. Ona je povezana s kontrolom apetita i gubitak tjelesne težine više od stoljeća, a vjeruje se da odbiti virusa.
Plava apatit koristi uključuju liječenje fizičke smetnje poput zubobolje, glavobolje, stimuliranje vida, vrtoglavice i lijek ojačati imunološki sustav. Ovaj dragi kamen je također pomaže u prislušni u snovima i podsvijesti umu da pronađu odgovore na probleme duboko ukorijenjena u svakodnevnom životu. To bistri emocionalni nered i daje jedan pogled na veći situacijama i stajalištima. Apatit kristala koji su žućkasto-zelene boje se vjeruje da su u stanju rastjerati negativne osjećaje i energije, te su korisne u izradi pojedinac osjetljiv na pozitivne vibracije.
Ovaj kalcijev fosfat mineralni, iako malo poznata laik, nudi nešto ili druge da svih šetnje života, još mi teško ostvariti njegovu prisutnost! Kao mineralna, ona njeguje ekologije i kao dragi kamen uvodi ljepote i bistrine u našim životima. Apatit koristi i prednosti su toliko različite u prirodi, da ovaj mineral ima sljedeće niša u oba industrijskih, kao i osobne sfere postojanja.

No comments:

Post a Comment