Tuesday 3 January 2012

Boraks Kristali

Do sada morate imati čuli boraks koristi kao deterdžent buffers, fluks za zavarivanje, gnojiva za biljke, kat dezinfekciju, uklanjanje mrlja, boraks za buhe i mnoge druge. Osim ovih, kristali napravljen od boraksa se koriste za izradu ukrasa i ukrasnih stvari. Jeste li uzbuđeni o rastu svoje kristali različitih dizajna kod kuće? Možete početi s boraks kristala koji je ponovio molekularnih uzoraka u skladu s jedinstvenim oblicima uzeti ih. Morate imati studirao, što su boraks kristala u školi. Pa, neka nam se revidirati sve one stvari opet i početi s, kako napraviti boraks kristala i mehanike koji su uključeni u izgradnji kristala.
Znanost Iza Zabava boraksa kristala
Boraks se smatra vrlo dobar primjer za kristalima. To je čvrsta struktura s ravnim stranama i su simetrične u obliku zbog jedinstvenih aranžmane molekula s ponovljenim uzorcima. Obrasci mogu se razlikovati u veličini, ali imaju isti oblik i strukturu. Kako rastu kristala je vrlo jednostavan proces. Topla voda se koristi za izradu kristala jer grije molekule razmiču u veću brzinu stvaranja prostora za druge molekule da raspusti. Zasićenja točka je postignut kada boraks prah zaustavlja otapanjem u prokuhanu vodu. Kada rješenje hladi boraks kristali počinju dolaziti bliže i svezati s međusobno ne ostavljajući prostora za druge molekule zauzeti. Sada, kristali započeti formiranje i izgradnja jedni na druge. Dodatni molekule ispari jer nema prostora da se prilagodi. Ovo je način kako se formiraju kristali. Sol i snijeg su također primjeri kristala. Soli su kocke u obliku snijega i kristala imaju šest-sided struktura.
Postoje mnoge boraks kristali recepte za izradu različitim oblicima, oblika, veličina i boja kristala. Tu je puno zabave s trunkom kemije koji su uključeni u stvaranje kristala. To je jedan od najfascinantnijih projekata za škole. Dakle, ovdje mi ići ...
Kako to Grow Pjenušava Kristali boraks?
Za izradu iskričavu kristali boraks trebate cijev čišći, škare, olovka, gudački, Mason staklenku, vode i kuhinjskih rukavica. Odlučite se za oblik koji želite napraviti od kristala. Srce, pahuljica ili zvijezda ili bilo što drugo. Napravite oblik iz cijevi za čišćenje, i pobrinite se da se uklapa u zidar staklenku koja se koristi. U međuvremenu kuhati posudu vode. Sada, vezati čvor oko oblika izrađena od cijevi za čišćenje s jednog kraja niza i kravatu drugi kraj olovku i držati olovku preko usta jar. Kalup bi trebao objesiti slobodno i pobrinite se da ga se dotakne dno posude. Podesite duljinu niza skladu s tim. Nakon ovog mjerenja držati kalup stranu. Ispuni tri četvrtom tromjesečju posudu s prokuhanu vodu. Dodajte žličicu boraksa na prokuhanu vodu i promiješati. Ponovite isti postupak do četvrtog žlica boraksa. Poštujte, ako boraks je počeo naseljavanju dolje. Ako ne, dodajte više boraks dok se ne počne sakupljanje na dnu.
Mi koristimo tople vode u mjestu hladnom jer topla voda može zadržati više boraks u odnosu na hladnu vodu. Zaroniti kalup unutar vode. Kako se voda hladi, ona će početi ispuštanje boraks kristale koji će početi da se smiri na kalup. Ostavite staklenku nesmetano za gotovo 24 sata. Keep checking jar vidjeti magiju boraksa. Prvo malih kristala će se smiriti. Istovremeno, oni će se kombiniraju u obliku jedan veći. Nakon što je kalup sve je prekriveno kristalima, to mjesto iz jar. Izvadite formira oblik iz kalupa i objesiti ga za prikaz svojoj ljepoti. Dakle, vi ste spremni sa iskričavu boraks kristal.
Boraks kristali izgledaju iznenađujuće kada je napravio u ukrasne komade poput zvijezda za božićni ukras. Da biste dodali više svjetlinu, svjetlo i život u svoju sobu možete koristiti kristale različitih oblika i veličina. Najbolja stvar o tim kristalno je da su vrlo jednostavni za napraviti. Oni čak mogu se koristiti kako bi djeca bave u kreativnu aktivnost koja uopće nije štetna, ako se koristi s velikom pažnjom.

No comments:

Post a Comment