Friday 27 January 2012

Rajčica Sorte

Rajčice, crveni slani voće (iako se nazivaju i povrća od mnogih), jedan je od najpopularnijih voće i može se lako uzgaja u svom dvorištu. Tijekom godina, nekoliko hibridnih sorti rajčice su došli gore, koji kombinira najbolje od svih sorti rajčice naći širom svijeta. Postoje neke rajčica koje slatkog okusa, dok su drugi okus voćni, a ovisno o Vašem ukusu možete odabrati bilo koju od njih.
Ako ih želite u vašem dvorištu ili u svojoj kući u posudu, morate uzeti u obzir nekoliko faktora kao što su vrijeme, tla i trajanje vegetacije, tako da možete imati najbolje radove. A ako borave u regiji koja je dugo uroka hladno, onda morate odabrati kratke sezone sorti koje mogu rasti brzo. Sljedeći paragrafi će vam dati neke od rajčice sorti koje možete koristiti u kontejnerima kao i svoje vrtove. Vi svibanj također željeli znati o tome kada biljka rajčice, tako da znate vrijeme u godini koja je najbolja za uzgoj ove biljke.
Najbolji od rajčice sorti
Neki od najboljih sorti rajčice uključuju šljiva rajčica, biftek rajčice, brzo motika, brandywines, celebrity i prvak rajčice. Let's pogledajte na svaki svojih posebnih karakteristika:
Šljiva rajčica; Ova raznolikost od rajčice je najbolje za kuhanje i jelo svježe. Oni su debeli tijelo i količinu pulpe je niža u odnosu na druge sorte. Smanjena količina celuloze čini odličan izbor koji se može lako konzerve. Osim toga, ako želite napraviti umak, ovo je jedan od najboljih opcija dostupna, osim da se lako može uzgajaju u kontejnerima. Oblik tih rajčica su obično ovalnog oblika, ali mogu narasti do cilindričnog oblika i oni su manji u odnosu na druge sjeme rajčice. Oni rastu dobro u toplijim područjima, ali ako živite u hladnim krajevima, još uvijek možete rasti u staklenicima.
Biftek rajčica, biftek rajčice su relativno veći od ostalih rajčice sorti i može težine oko 1 £. Obično su crvene boje, ali neki mogu biti ružičaste kao dobro. Oni imaju nekoliko malih sjeme šupljine bez jezgre, zbog čega ga je održao zajedno kad rezati. Biftek rajčice srednje raznolikost paradajza, te kao takav plod raste tijekom ljeta. Međutim, to traje dugo vremena da zreli i neke od ove sorte može potrajati 90 dana do zrele. Temperaturu od 13 do 21 º C je idealna za ovu sortu.
Big Govedina F1, ako ste obličje za raznolikost koja će vam dati velike količine voća, onda možete ići na velike govedina F1. These rajčice su oko 4 cm u promjeru i teži oko 280 grama. Oni imaju pravilan oblik bez pukotina i najbolji dio ove sorte je da su otporne na bolesti. Neki od ostalih rajčica vrste uključuju:; Airyleaf - Ovaj varijetet daje zagasito crvene boje voća, ali su malo izdužena. , Alaska - potječe iz Rusije, ta raznolikost rajčica srednje veličine i biljke su guste. Ovaj izbor daje veliki broj sjajnih crvenih, okruglih voća i zrele može u roku od nekoliko mjeseci. ; Al-Kuffa - Al-Kuffa razne proizvodi oko 3 do 4 unce voća i raste do prvog mraza. ; U sljedećoj tablici u nastavku daje vam neke druge sorte rajčice zajedno s približnim dana je potrebno da zrele od vremena kada ih sijati.
Naziv VarietyDays Potrebno za odrasle, Amish Paste85, Ananas Noire80, tete Gertie's Gold75, tete Ginny Purple Heirloom79, Beauty80, Bella Rosa75, bolje Bush68, Big Govedina VFFNTA Hybrid73; Big Boy Hybrid78, Black Cherry65, Black Ethiopian80, Black iz Tula75; Crno Krim75, Black Zebra80, Black Moor Grape75, Black Pearl65, Black Prince70, Crno more Man75, Crna Truffle75, Polbig60, Super Fantastic70, Supersteak80, Anna Russian65, Banana Legs75, Box Car Willie80, Cherokee Purple72, Airyleaf75, Alaska72, Al-Kuffa70
Određen rajčice sorti
Određen paradajz sorte su one koje rastu i dozrijevaju vrlo brzo, obično u roku od nekoliko tjedana. Nakon zrelih pojavljuju, biljka gubi snaga za proizvodnju voća, a tijekom vremena neće proizvoditi previše paradajza. Oni se obično naziva 'Bush' rajčica kao proizvodnja voća zaustaviti tijekom vremena. Neke od najčešćih rajčice sorti koje su uključene u ovu kategoriju uključuju Rutgers, Marglobe i slavna osoba.
Kontejnera od rajčice sorti
Ako nemate prostora za vrt i razmišljate o kontejner vrta, u kojem možete biljka rajčice, zatim tu su neke sorte možete izabrati. Za uzgoj rajčice u kontejnerima trebate dobiti vino barel, ili plastičnu kantu za smeće, tako da možete razviti u punoj veličini rajčice. Neki od najpopularnijih veće sorte kontejner vrta rajčica uključuju bolju Boy, Ace i ranog Girl. Ako želite rajčice malih dimenzija, možete otići za pixie, slatko 100 i crvene trešnje.
Neodređen rajčice sorti
Za razliku od određeno rajčice raznolikosti, koji prestaje s proizvodnjom voća kada se prvi usjev sazrijeva, neodređena rajčice sorte su one koje to držati raste i sazrijevanja do biljka je živ. Oni su također naziva vina rajčice, kako biljka raste u obliku vinove loze tijekom vremena. Oni može narasti do visine od 6 metara i oni zahtijevaju znatnu podršku za rast.
Možete odabrati jedan od tih sorti rajčice ili može tražiti druge sorte u supermarketu. Što god odaberete, pobrinite se da provjerite natpise prvi, tako da ste sigurni od vremena potrebnog za tu određenu raznolikost do zrele. To će vam pomoći u određivanju je li vrijeme potrebno za potpunu rast voća je pogodna za regiju živite.

No comments:

Post a Comment