Thursday 20 October 2011

Boraks u prahu

Što je zajednički nazivnik između ruž, deterdžent u prahu, sredstvo za čišćenje i WC-om? Znam da ste mislili teško i to je prilično čudno. Kako se ruž za usne i WC čistač mogu imati eventualne veze. Pa, s obzirom da si odustao, reći ću ti svoj odgovor. I odgovor je boraks. Da, boraks prah gotovo je prisutan svugdje. To je prirodni mineral koji se nalazi u vodi, biljke i organizama.
Što je boraks prašak?
Boraks prah je u osnovi mineralnih izvađen iz natrij borat. Čini se kao meka kristala i dobiva otopljen u vodi lako. Ona je također poznat kao, natrij borat tetra ili dinatrij TETRA borat, koji je u osnovi kemijski element. To je presudno bor spoj koji je izvađen iz borne kiseline. Boraks sadrži bor, natrija, kisika i vode. To je obično miniran i onda obrađeno, ali, to se može proizvesti u laboratoriju pomoću različitih kemijskih procesa. Kao što sam spomenuo ranije, to je naširoko koristi kao prirodna sredstva za čišćenje i koristi se u izradi mnogih deterdženti, dezinfekcijska sredstva, pesticidi, i kozmetike. Soda za pečenje, bijeli ocat, i kukuruzni škrob su neke od učinkovite zamjene za boraks prah, kada je u pitanju koristeći ih kao sredstva za čišćenje. Morate se pitate odakle kupiti boraks u prahu ali to nije tako teško. To je lako dostupna u gotovo svakoj trgovina. Ako ne možete pronaći tu, a zatim ga možete kupiti od bilo koje lokalne drogerije, gdje je dostupna over-the-counter.
Boraks u prahu koristi
Možete koristiti boraks prah u svom prirodnom iz ili možete također koristiti proizvode koji su napravljeni od njega. To se koristi u raznim kućanske poslove kao sredstvom za uklanjanje mrlja. To je jedan od najomiljenijih čišćenje svih kuću žene. To se može ukloniti tvrdokornih mrlja s kuhinjskog sudopera i plina vrhova kao posude od nehrđajućeg čelika. Sve što trebate učiniti je miješati s limunovim sokom i primijeniti ovu gustu zalijepite na mrlju. Nakon toga, izbrisati ga sa spužvom i tople vode. Također ga možete koristiti za uklanjanje mrlja iz kupaonice pločice. Dovoljno je proširila diljem kupaonica ili wc-om i ostaviti ga kao da je za deset minuta. Nakon toga, ribati pločice s WC četkom. Ona ne samo da čisti toalet, ali i dezinficira njega. Može se koristiti u tepih sredstvom za uklanjanje mrlja. Osim toga, može se koristiti kao učinkovita borba protiv štetočina sredstvima. Boraks prašak za buhe također dolazi u ruci, ako imate kućnog ljubimca životinja u kuću. Da biste koristili boraks for buha kontrolu, samo trebate se širi u kući za nekoliko minuta, neka ga ubiti buhe međuvremenu i onda možete brisati podu opet. To također pomaže u suzbijanju korova kao boraks je učinkovit pesticid za biljke.
Industrijski Koristi boraksa
Boraks je naširoko koristi u raznim deterdžent proizvoda, kao što je prirodni čistač. To je jedan je od važnih pranja deterdžent sastojaka. Boraks se koristi iu mnogim emajl glazurama. Staklo, posuđe i keramike proizvođača koristi boraks dati bolju završnu obradu na njihove proizvode. To se koristi u različitim laboratorijima, kao, biokemijskih i kemijskih da bi buffers, koje se koriste kao rješenje ravnoteže u cross povezivanje kemijske reakcije. Boraks prah miješati s amonij-klorida može se koristiti i kao ljepilo u zavarivanju nekih metala, kao što su željezo, čelik, itd. To je također koristi u različitih prehrambenih proizvoda kao aditiva u hrani, ali sada ova praksa zabranjena u mnogim zemljama. Međutim, u nekim zemljama uporaba boraksa u prahu u hrane i dalje prevladava. Ovih dana boraks zamjenjuju žive u maloj rudarskih objekata. Ona pomaže u ekstrakciju zlata iz metala.
To su neki od istaknutih boraksa koristi. Iako je poznat kao zeleni mogućnost da druge kemikalije, izbjeći to je pretjerano jer je otrovan. Držite ga dalje od dohvata djecu. Ingesting boraksa u prahu mogu imati fatalne učinke, tako da odmah posjeti liječnika u slučaju boraksa gutanjem. To također uzrokuje različite infekcije kože, pa se uvijek sjećati nositi rukavice dok je rukovanje. S tim mjerama opreza, možete koristiti boraks prah učinkovito za razne svrhe.

1 comment: