Monday 3 October 2011

Lijevanog željeza tava za njegu

Lijevanog željeza tava je najčešći željezo Kuhinjske i sastavni dio svakog kredenac. Dobro poznat po svojoj sposobnosti topline retenciju i dosljedne difuzija topline, je najkorisniji za prženje i sautéing svrhe. Ona dolazi u različitim oblicima poput tave, woks, roštilje, flattop grilova i nizozemski peći. This Kuhinjske biti izrađeni od željeza koristi anemics koji trpe teške željeza nedostatke. No, kao i bilo koji objekt dobiva oprezni tijekom vremenskog razdoblja, tako da se od lijevanog željeza tava. Dakle, evo nekoliko savjeta o lijevanog željeza tava skrbi.
Lijevanog željeza tava Uputstvo za njegu
Dobivate užitak kuhanja samo kada je posuđe čisto. Nije li to? Briga za lijevano željezo tava i kako se čisti tava od lijevanog željeza je proces u sebi! So kada kupite novu tava od lijevanog željeza po prvi put, nekoliko zlatnih pravila koja treba pamtiti:
Operite lijevano željezo tava: Dip skillet lijeva u vruću vodu, najbolje sapun vodom. Koristite spužvu dobro pročišćavati. Ali nemojte pretjerivati ​​jer u procesu pre-začin proizvoda može dobiti pogođeni. Sa prolongiranim uporabe slanu vodu moraju koristiti čišćenje svrhe suha ručnici im otiranje.
Suhi tava u cijelosti: Jednom oprana, upotrijebite suhi ručnik za brisanje tava i vidjeti kako to da nema vlage pridržavaju strane. Vi svibanj također koristiti redovite papir tkiva da bi se apsorbirali sve preostale vlage u posudi.
Pripremite tava za začinjavanje: Preporučena temperatura za predgrijavanje tava od lijevanog željeza je 350 º F. Početak u pećnicu i pobrinite se da sezonu tava s žličice ulja ili maslaca.
Sezona tava: Sušenje tava od lijevanog željeza je zanimljiva! Stavite tava na stalak od pećnice, i držati ga za sat vremena. Ovaj put koristi u začin tava od lijevanog željeza gdje se ulje ili maslac rastopi u pore na tavi. Nakon začina je učinio, neka tava ohladi.
Poslije tih, vaš liveno željezo tava je spremna kuhar omiljene poslastice!
Lijevanog željeza tava za njegu Održavanje Savjeti
Cook preko niske plamen: Lijevano željezo Kuhinjske je popularan za čak topline difuzije. Zato nemojte kuhati na visokoj temperaturi čim stavite tavu na štednjaku. To bi moglo oštetiti tava.
Od lijevanog željeza skillets nisu posude: To su samo cookwares, a ne medij za pohranu za hranu. Specijalno hranu s kiselim baze moraju se isprazniti u neki drugi kontejner odmah nakon kuhanja kao takav nemar može oštetiti začin of tava.
Nikada nemojte koristiti hladno vode za pranje: Hot skillets nikad ne treba staviti u hladnu vodu za pranje jer će to uzrokovati skillets to ispucati. Pa neka se ohladi na prvom mjestu. U slučaju da je hrana je pretjerano mastan a tu su i debeli ostataka držati na površini, preliti normalne vode za namakanje tava.
Ne koristite perilicu posuđa: Ovo je važan thumb pravilo pri korištenju skillets lijevanog željeza. Oni su samo da se ruke operu. Ubrzo nakon kuhanja, kada je tava je još vruće, koristite kipuće vode da ga dobro isprati i ukloniti sve preostale mrlje pridržavaju strane ili dnu. Koristite spužvu natopljenu u blago razrijeđeni sapun vode za ispiranje. Posuti sol i obrisite tava sa suhim ručnikom ili toaletni papir.
Nemojte prekrivati ​​skillets u vlažnim vremenskim uvjetima: u vlažnim vremenskim uvjetima vlage u atmosferi Utvrđuje dolje na površini, a može dovesti do hrđanja. Tako dok spremanje skillets lijevanog željeza, čine ga jednom trenutku napustiti skillets otvoriti bez da ih pokriva s poklopcem.
Sada prije nego ukrcati se na tvoj sljedeći kuhanje pustolovina, nemojte zaboraviti zagrijati tavu naopako u pećnici na temperaturi od 150 º F (koji je prethodno začin aktivnost kao što je već objašnjeno). Ova aktivnost također sprečava hrđanje. Da biste znali o uklanjanju hrđu od lijevanog željeza, pogledajte naš članak o tome kako ukloniti hrđu od lijevanog željeza.
Kuhanje je blaženstvo kad je riječ o korištenju skillets lijevanog željeza! Čak i misao o sparno hrane pirjane u njemu isključenjem prekrasan aroma čini gladan! Ali onda to držati ovaj krupan Kuhinjske ide, od lijevanog željeza tava skrb je jedan od glavnih zadaća svih kuća čuvari. Nadam se da ove informacije pomogle u znajući neke korisne savjete kako bi održali svoju neophodnim skillets lijevanog željeza!

No comments:

Post a Comment