Tuesday 18 October 2011

Solarna bojler

Topla voda je bitan roba u većini kuća i dobar postotak za struju za kućanstva je na račun pomoću električnih grijalica za vodu. To ne samo da povećava vašu račun za struju, ali i račune za kilograma ugljičnog dioksida dodano u atmosferu. Instalacija solarni bojler stoga je puno zelenija, kao jeftinija opcija. To ne samo da će smanjiti vaše račune struje, ali također ćete imati zadovoljstvo znajući da ne doprinose emisija ugljičnog dioksida. Brojni su solarni bojler planove koji može biti koristan za instalaciju bojler. Neki od najboljih solarni bojler pregledi su da su ovi grijalice su pogodne za domaće, kao i industrijskim aplikacijama. Oni također smanjiti račune struje i pomoći očuvanju električne energije.
Solarna bojler troškova ovisi o solarni grijač ako je aktivan ili pasivan. Tu je i prijenosni solarni bojler koji se mogu lako instalirati i demontirati i može se obaviti bilo gdje. Troškovi ove grijača je oko 10 USD. Prosječni trošak instalacije može se kreću od oko USD 3.000 do USD 5.000 standarda za domove. Aktivni solarni bojler troškove oko USD 3000 USD 4.000 dok pasivne grijač može se kupiti za oko 1.500 USD USD 2500. Ovdje ćemo raspravljati o tome kako izgraditi solarni bojler i kako to radi.
Kako to Graditi Solarna bojler vode
Postoje u osnovi dvije vrste solarnih sustava bojler. Oni su aktivni solarni sustavi grijanja, koja je kruži pumpe i kontrola te pasivni solarni bojler sustave koji nemaju pumpe ili kontrola. Vode u solarno grijanje, toplina sunca izravno se koristi za zagrijavanje vode i nema pretvorbu sunčeve energije u električnu energiju. To je zapravo termodinamički sustav, a sastoji se od solarnih termalnih kolektora, spremnika vode za pohranu, cijevi te tekućine sustava za kretanje topline od kolektora do spremnika. Before izgradnje solarni bojler, morate odrediti uvjet vode i dobiti spremnik skladu s tim. Solarni paneli mora biti postavljena na kuću u kojoj se mogu dobiti maksimalnu izloženost suncu. Spremnik za vodu mora biti crna since crna je boja koja je poznato da upije toplinu. Napravite kosina tako da pozicija bojler je uspravno. Spojite cijevi pravilno koji će vam pomoći nositi vodu da se grije od kuće do solarnih panela i drugi set cijevi vratiti grijanom vodom u kuću u kojoj je pohranjena u rezervnu jedinicu. Izolirati sve cijevi sa izolacijskim pjene ih spriječiti od smrzavanja i pucanja gore u hladnom vremenu. Da biste spriječili sustava voda grijanje iz gušenje i oštećenja uslijed sedimenti, instalirajte filtar.
Kako Solar rada bojler
Sunce je glavni izvor grijanja vode. Hladna voda se pumpa iz spremnika za vodu na kolektora u solarnu ploču. Solarna energija padne na ovim kolektora i zagrijava vodu u tom procesu. Kao grijanom vodom teče u grijanom skladištenje tenk, to traje s njom topline iz solarnih panela pa voda ostaje topla u spremniku. Nekoliko solarnih grijača vode također imaju isključiti ventil koji automatski zatvara nakon zalaska sunca zadržati toplinu. Također postoje pomoćne sustave koji se pokreću na konvencionalne energije (kao i na plin ili struju), a funkcija je više topla voda je potrebna.
Kako je ranije spomenuto, jedan solarni sustav grijanja može biti aktivne ili pasivne. Zgrada So vlastiti solarni bojler je koristan jer će vam pomoći da smanjite dodatnih troškova instalacije. Uz vlastite solarni bojler, možete uživati ​​u toplim kupkama vode tijekom cijele godine.

1 comment:

  1. Prema potrošnji i željenoj rezervi struje (npr. 2-3 dana) se dimenzioniraju akumulatori, panel i regulator, a prema max struji se uzima odgovarajući (obavezno kvalitetniji sinusni) inverter.
    gradimo.hr

    ReplyDelete