Monday 12 September 2011

Fan palma njegu

Oni su evergreen, tropske i vrlo jedinstven cvjetnica. Oni su palme. Oni pripadaju obitelji Arecaceae ili Palmae. Ćete naći ove stabala palmi uglavnom u tropskom području, toplim umjerenim regijama i suptropskim područjima. Znaš li koliko palma vrsta su danas biti na ovom svijetu? 2500! To je stvarno veliki broj, zar ne? Jeste li čuli za ventilator dlana? Jeste li ikada vidjeli navijač palme slike u časopisima ili TV? Ako da, onda lijepo i dobro. Ako ne, onda ne brinite, jer u nastavku je neke informacije o dlan ventilator i kako da se brinu za stabla fan dlan. Fan palma vrste su mnogi, ovisno o području gdje su raste. Neki od uobičajenih vrsta ventilatora palme su navedeni u nastavku i razne navijač palma skrb savjete daju.
Fan palme Vrste i njihovoj skrbi
Kalifornija Fan palma i njega, također poznat kao Washingtonia filifera, oni rastu uglavnom u sub tropskih područja. Njihova debla su masivni i bačve u obliku. One su prstenom sa prepasti starih listova. Oni proizvode nekoliko grananja cvijeće koje se bijele ili žute boje. Ove biljke nisu prikladni za kišne područja. Oni su dobro drenirani tlu ljubavi. Ako se voda zadržava, a zatim korijena biljke će propadanje daleko. Sadnice ovog stabla treba biti dobro zaštićena od vjetrova i sve velike promjene u temperaturi. Nakon što su sjeme posađeno, to će ih najmanje 15 tjedna klijati. Tla u kojem biljka sjemena, može biti mješavina pijeska, ilovače i treseta. Nakon što je mladice počnu rasti, pobrinite se da kao dio navijač palma skrbi, on dobiva dovoljno sunca. Ako ste zabrinuti o stablu da su zaražene, ne brinite, jer nema takvih bolesti su čuli još.
Kineski Fan palma i odgoj, a drugi naziv ovog drveta je Livistonia chinensis. Pronaći ćete ih uglavnom u Kini i na jugu Japana. Listovi ovog stabla je podijeljen na najmanje 75 segmentima koji pognutost dolje elegantno, izradu stabla izgledaju kao vodoskok. Ova stabla palme mogu rasti u situacijama poput suše kao dobro. Tih stabala rasti najbolje kada su zasađena na otvorenom. Oni trebaju dovoljno sunca za rast. Ali možeš zasaditi mladice u djelimično osjenčana područja previše. Tlo pod uvjetom da je potrebno je smjesa gline, pijeska i ilovače. Te biljke mogu ići bez vode za nekoliko dana, ali kao dio skrbi navijač palma, ne drže tla vlažna sve vrijeme, jer to će samo pomoći u rastu biljke. Za razliku od ostalih palmi, ova stabla su skloni određenim bolestima. No, te su manje one koje se mogu liječiti određenim gnojiva i pesticida.
Meksički Fan palma i njega, oni su također poznat kao Washingtonia robusta. Raste uglavnom u Meksiko, Baja, Southern California i Arizona. Visina ove palme je obično 40-50 metara a neki čak može rasti i do visine od 80 metara. Oni su ravne i jednog debla. Stari ostavlja boravke na ako nemaju uklonjene i izgledati podsuknja! Čak oni mogu rasti u sušnim poput situacijama. Meksička navijač palma treba alkalna tla da rastu. Slika palma sjemena može se sijati u proljeće sezone i to im traje najmanje 4 tjedna klijati. To je tek nakon 6. u mjesecu i sadnicama počinje raste brže i vas će također primijetiti 4 listovi izlazili. Ove vrste drveća potrebna vlažna tla, no dok sadnju sjemena, provjerite da je površina tla nije mokra, ali malo suho. Nakon prve godine, početi dajući đubriva na biljke i orezati barem jednom godišnje bolji rast.
Europski Fan palma i njega, oni su također poznat kao Chamaerops humilis. Pronaći ćete ih uglavnom u mediteranskom području Europe. To su sporo rastu stabla koje raste i do 10 metara visok. Oni mogu izdržati hladnu temperaturama. Oni se također može koristiti u zatvorenom prostoru zbog svoje lijepe boje boje. Kao i meksički biljka, ove biljke također rasti u tlima koji su alkalne u prirodi. One mogu rasti u glinasto ili pješčana tla. Oni mogu rasti u djelimično sjenovitim i djelomično osvijetljenih područja. Ovakve navijačke stabla palme također može tolerirati suša poput situacije. Iako bolesti u tih stabala nisu poznati, ponekad one bi mogle biti zaražene od strane nekih bakterija ili možda ostavlja mogla bi zbog žute na štetočine. Za ove je najbolje da kao dio palma skrb, koristite gnojiva i također se koristi neki pesticida kako bi dobili osloboditi od bilo koje vrste štetnika. Orezati ostavlja najmanje jednom godišnje za bolji izgled i kako bi se novi listovi grow bolje.
Fidži Fan palma i njega, oni su također poznat kao Pritchardia Pacifica. Oni su srednje veličine palme koji rastu uglavnom na otocima Fidži. Ako vidite osnova ovog palma, ćete primijetiti zanimljiv uzorak vlakana. Također ćete naći lišća ovog stabla Fidži dlan zanimljiv. Ovakve navijačke palme vole vlažno tlo i puno sunca. Sjemenke počinju klijati nakon najmanje mjesec to sadnje. One mogu tolerirati hladno i do 30 º F. Opet su skloni vrlo malo bolesti poput yellowing od lišća koje se mogu poduzeti njegu uz pomoć gnojiva.
Dakle, sada znate sve o stablu ventilator dlan njege i vrste. Briga o palmama Nije jako teško. Možete čak potražiti neki fan palme slike prije finaliziranja na kojima se donijeti kući. Dakle, ako planirate da se biljka jednom u svom vrtu, pobrinite se da ste ispunili sve uvjete. Inače, ako vaše biljke ne dobijete odgovarajuće zahtjeve, oni mogu umrijeti. Dakle, sretan vrtu!

No comments:

Post a Comment