Monday 26 September 2011

Uzgoj Calla Ljiljani

Calla ljiljan su biljke lijepe cvjetnice biljke koje su porijeklom južnim dijelovima Afrike. Iako ime sugerira da je oblik ljiljana, ali zapravo, to nije. Više i više ljudi su zainteresirani za uzgoj Calla ljiljan jer je naći u širokom rasponu boja. Možete pronaći tih delikatna cvijeće u toliko boja počevši od bijele, svijetlo ružičasto, žuta, ljubičasta i tako dalje. Oni poboljšavaju ljepotu bilo krajolika i također izgledaju atraktivna kao houseplants. Sljedeći sadržaj će vam posuditi neke savjete o rastu Calla ljiljane vani, unutra i na loncima.
Uzgoj Calla Ljiljani otvorenom
Calla ljiljane As je izvorno pripada tropska klima, raste dobro u toplim i vlažne klime. Sljedeće su važne aspekte koje treba uzeti u obzir da će vam vodič o tome kako rastu calla ljiljane u svom vrtu:
Odaberite Lokacija; Ponajprije, odaberite lokaciju u vrtu koji prima punom suncu ujutro. Područje je također trebao biti djelomično osjenčana u cilju pružanja zaštite od podnevne topline. Topline imaju tendenciju napraviti cvijeće naglasio out.
Priprema zemljišta, sljedeći korak u tome kako rastu calla ljiljan je odabrati ispravnu tla i to dobro pripremiti. Ova biljka raste na gotovo svim vrstama tla pod uvjetom da je tlo je labav i dobro dreniranom i klima je vlažna. Ove biljke raste jako dobro u vlažnim tlima, gdje je većina drugih biljaka ne bi preživio. Ukoliko postoji mali ribnjak u svom vrtu, a zatim biljka Calla ljiljane blizini. Mokrom, pješčana tla što je malo kiselog u prirodi idealna je za pravilan rast calla ljiljan biljaka.
Sadnju gomolja; Idealno vrijeme da se biljka žarulje ili gomolji calla lily je sezonu proljeće. Pobrinite se da ste sadnju gomolja su suha. Mjesto ih četiri inča duboko u tlo koja će pružiti im puno vlage. Njega treba uzeti tako da ukazao kraj krtole suočava u naviše smjeru. Držite razmak od 12 do 14 inča u između dva žarulje. Nakon što ste završili sadnju, zasititi tlo s vodom.
Calla Lily Care, ne morate raditi vrlo teško za calla ljiljan skrb. Voda gomolji često do pucati postrojenja pojavljuje. Dok zalijevanje lukovice pazite da je tlo je vlažan, ali ne i namočen u vodi. Dodavanje sloj malča na područje oko postrojenja će dodatno pomoći tla da zadrži maksimalni iznos od vlage. Još jedna prednost malčiranja je da čuva rast korova na zaljev. Tokom vegetacije, gnojivo treba dodati na tlo jednom mjesečno. Uz ovu vrstu njege, calla ljiljan će početi cvatnje unutar 60 dana.
Savjeti o Uzgoj Calla Ljiljani Indoors
Ako živite u hladne području, morati rasti biljke u zatvorenom prostoru. Kada se rastu Calla ljiljane u posudama u kući, tada ćete morati slijediti određene smjernice. Oni su kako slijedi: Ti bi trebao zasaditi lukovice u bogate potting tla, tijekom drugom dijelu zime. To bi trebao biti slijedi zalijevanje tla s toplom vodu. ; Čuvati spremnike na toplo, sjenovito područje vaše kuće dok pucati čini njezin izgled. Tijekom tog razdoblja, tlo treba dobiti dovoljno vode da sama držati vlažnim. , Kako biljka raste, to bi trebao biti izložen suncu. Držite ga u blizini sunčanom prozoru. , Dodati gnojiva u tlo, samo ako hranjive tvari u tlu je iscrpljen. Inače, gnojidba nije potrebna. , Ponovno potting je ljiljan jednom u godini je potrebno, kao i tla ima tendenciju da se iscrpljen nakon sezone rasta. ; Ako razmišljate rastućih calla ljiljana iz sjemena, onda neka mi vam reći da proces malo teže. Prije svega, morate unaprijed rastu sjemena u vlažnim papirnatim ručnikom. Onda morate pre-biljka ih u sjetvi tlu u malom lonac do biljke su neznatno jaka i zdrava. Nakon toga, možete ih presaditi u većim spremnike ili vrt.

No comments:

Post a Comment