Friday 23 September 2011

Simulirani Dijamanti vs Real dijamanti

Sierra Leone, 1999. Građanski rat bjesni za kontrolu dijamant polja. Tisuće su poginula, a milijuni su postali izbjeglice. Nitko od njih nikada nije vidio dijamantom. U sijeËnju 2003 četrdeset nacija potpisao Kimberley Process - napor kako bi se zaustavio protok sukoba dijamanti. Ali još uvijek ilegalni dijamanti nalaz svoj put na tržište. Je do potrošača da insistiraju da je Dijamant je sukob-free. - Blood Diamond (2006)
Visoka potražnja za pravi dijamanata rezultirala tvrtku koja je stvorila valuta koja se koristi za financiranje civilnog rata u zemljama kao što su Angola i Sierra Leone. These sukob dijamanata se koriste za financiranje organiziranog kriminala i ispuniti zahtjev za oružje. S Kimberly procesu certificiranja koji je pomogao zaustaviti trgovinu sukoba dijamanti, i povećana svijest, došlo je do porasta potražnje za simulirane dijamanti. Dok potražnja za tim laboratoriju stvorili dijamanti još uvijek znatno niža od stvarne dijamanata, ona je pomogla nešto u svezi sukoba u afričkim zemljama. Da bi se širenje više svijesti, važno je da znate kako to usporediti simulirane dijamanti vs pravi dijamanata.
Dijamant industrija vuče oko od 50 USD milijardi godišnje. Ovo bogatstvo je stvoren zbog ekskluzivnih oznaka koji je u prilogu ove drago kamenje dijamanti zove. Dok simulirani dijamante industrija caters za tržište koji pronalazi pravi dijamante malo izvan njihova dohvata, također, kako je spomenuto ranije, pomaže smanjiti sukoba u afričke zemlje, gdje se ratovi se financira ispunjavaju potrebu za dijamante. Usporedba simuliranih dijamanata vs pravi dijamanti će u vrlo očigledan način istaknuti kako jasnoću i privlačnost pravi dijamant nikada neće odgovarati da se od simuliranog dijamantom. No, kvaliteta simulirane dijamanti poboljšala mnogo tijekom godina, čineći ga vrlo teško istaknuti razlike kada uspoređujete sintetički dijamanti vs prirodnih dijamanata. Ali postoje neke ključne razlike koje možete paziti.
Simulirani Dijamanti vs Real dijamanti
Stvaranje, Dijamanti stvarnom, tako i potiče, stvoreni pod ekstremnim tlakom i visokom temperaturom. Dok su pravi dijamanata formirana, naravno, u plaštu which je 150 km ispod zemljine površine, simulirati ili sintetičkih dijamanata su stvorene od strane HPHT metoda ili visokog tlaka visoke temperature metoda koja oponaša način na koji pravi dijamanata su stvorene. Real dijamanti su formirane kada ugljik kristalizira pod pritiskom kori zemlja visoke temperature jezgre. Potrebno je milijunima godina za formiranje dijamanata, dio koji se uzimaju za stvaranje simulirane dijamanti.
Nekretnine; Kada je riječ o laboratoriju stvorili dijamantima vs prirodnih dijamanata, jedan je od glavnih aspekata koji daje daleko razlika, je boje. Jedan od najvećih prodajnim mjestima dijamanata je njegova jasnoća. It je bezbojna. Lab stvorio ili simulirane dijamanti zbog kemikalije koriste za proizvodnju njima često imaju tragove boje poput žute ili plave. Kao pravi dijamanti, simulirane dijamanti također procjenjuju se na temelju njihove boje, jasnoća, rezano i karat ili težinu. Dijamanti su poznati da se najteži supstanca na zemlji postigavši ​​10 na Relativna tvrdoća dolomita ljestvici. Donedavno je bilo praktički nemoguće oponašati ovu tvrdoće ali u posljednje vrijeme došlo je do simulirane dijamanata kreirana da su teže nego pravi dijamanti. To posebno vrijedi za dijamante stvorili CVD (Chemical Vapor Disposition). Jedan od najboljih načina za razlikovanje i identifikaciju dijamanata simuliranog i usporedite laboratoriju stvorili dijamanata kao što su cubic zirconia (CZ) vs Dijamant je koristiti spektroskopijom sa različitim valnim duljinama.
Troška; laboratoriju stvorili Dijamant je relativno mnogo jeftinije nego pravi dijamant. Razlog visokim troškovima pravi dijamant je rijetkost dragog kamenja i vrijeme koje je potrebno da se formira pravi dijamant. Da bi vam dati predodžbu o razlici u cijenama ovdje je jedan primjer. A 3 karat diamond od 2009 bi se prodavati za oko 40.000 USD, dok je sličnu simulirani diamond će trošak samo djelić ovog na oko 600 USD.
Sad znate što su simulirane dijamanti i ono što su različite razlike koje iskrsnuti u usporedbi simulirane dijamanti vs pravi dijamanti. Korištenje dijamanata je bio od pamtivijeka ograničena na stvaranje vrijednih nakita. No zbog različitih svojstva, oni su također korišteni za industrijske svrhe. Sa povećanjem rijetkost, to je teško koristiti u stvarnom dijamanata za poslove znanosti i istraživanja, što je, gdje simulira dijamanata dolaze u igru. Oni sa sličnim karakteristikama može lako staviti na industrijsku uporabu. Zbog svoje kemijski inertnih prirode, simulirane dijamanti su također korišteni u obradi otpadnih voda.
U usporedbi simulirani dijamanata vs pravi dijamanti, ako je isključivost kamena koji radi za vas onda možda biste mogli odlučiti za pravi dijamant koji je certificiran kao dijamantom koji nije sukob diamond, ali za slučaj da su u pitanju o cijeni, a zatim simuliran dijamanti su dobar izbor. Uz kvalitet simulirane dijamanti poboljšanja svakim danom, sve je lakše da se kamen koji je lijep kao pravi dijamant.

No comments:

Post a Comment