Saturday 3 September 2011

Nedostatak magnezija u Bilje

Jedna od najvažnijih bitnih minerala potrebna za zdrav rast biljaka i razvoj magnezij. Magnezij je sastavni blok klorofila koji čini ostavlja pojavljuju zelene boje. U strukturi klorofila molekule, magnezijum je središnja atom (C55H72O5N4Mg). Klorofil je vrlo važan za proces fotosinteze koji se, postupak za donošenje hrane i energije u biljkama. Dakle, magnezija kod biljaka može uzrokovati svibanj vrste problema unutar biljke. Neka nam raspraviti neke od simptoma nedostatka magnezija kod biljaka na slijedećem stavku.
Uzroci Magnezij Nedostatak u biljke, pomanjkanja magnezija u biljkama može biti zbog vrlo mokro, kisele ili hladno root okoliš. On također može pojaviti zbog visoke količine kalijuma i kalcija u tlu je u odnosu na razinu magnezija. Korijenski sustav postaje ograničena i biljka se teški, uzrokuje više potražnje magnezija od ponude na raspolaganju.
Simptomi pomanjkanja magnezija u Bilje, kako je gore navedeno, magnezij je jedan od važnih minerala koji čine klorofila. Nedostatak magnezija može dovesti do mnogih vidljivih simptoma. Ti su simptomi nedostatka magnezija su obično promatraju u niže i starijem lišću. Nedostatak magnezija kod biljaka dovodi do kloroza i nekroza lišća. U donjem i starijem lišću razvijaju interveinal kloroze. Inicijalni simptomi nedostatka magnezija je obično blijedo zelene boje koja je vrlo izražena u staroj i donje lišće. Lista marže mogu krivulja gore i mogu okrenuti crveno smeđe do ljubičaste boje, u nekim biljkama. Tijekom preharvest sezone, to može dovesti do pada lišća, slab stabljike i dugo razgranate korijene. Stariji igle u četinjača postaju žute boje. Novi igle u donjem dijelu može požutjeti, u nekim crnogoricom. Drugi simptomi uključuju narančasta žuta kloroze na starijem lišću, zelena boja na lišću pretvara 'nizovi perlica' koji izgledaju poput žute i zelene pruge koje se pokreću paralelno jedna s drugom. Magnezij manjak dovodi do više broj listova, duljina lista i oni su valoviti and droopy zbog širenja kuta između lista korica i listova pile.
Kako se postupa s magnezij Nedostatak u Bilje, nedostatak magnezija kod biljaka dovodi do smanjenja prinosa i zaustavljeni rast biljaka. Ona također dovodi do povećanja osjetljivosti na bolesti i konačno smrt biljke. Nedostatak magnezija je vrlo čest u rajčice postrojenja, postrojenja i krumpir također voćaka poput jabuke, ribizle and gooseberries. Razlog je visoke razine kalija koji su potrebni za veći prinos. Ali, to kalij uzrokuje zaključavanje magnezija, dakle, što ga čini nedostupan biljke.
To nas dovodi do pitanja o tome kako liječiti magnezija kod biljaka. Liječenje nedostatak magnezija je vrlo jednostavno. Biljke može potrajati i do magnezija kroz proces koji se naziva folijarne ishrane, koji može biti ispunjavanja mimo upija magnezija kroz lišće. Dakle, treba uzeti 20g Epsom soli po litri vode i sprej preko biljaka. Višak rješenje mogu biti hranjen na korijen sustava elektrane.
One mogu koristiti dolomitnim vapnom koji sadrži od 8% magnezija umjesto običnih vapna u rotaciji. Može se čak pokušati koristiti mineralne kieserite hraniti sulfat biljke magnezijem kroz tlo. Međutim, pobrinite se da neće učiniti preko hrane i mineralno kieserite ili dolomitnim vapnom na biljka ili će dovesti do nedostatka kalijuma. Organska opcije uključuju korištenje composted krava ili puretina gnoj.
To je neke informacije vezane za nedostatak magnezija u biljkama. Ako promatramo bilo koji od simptoma nedostatka magnezija biljkama, možete pokušati ih hranjenja Epsom soli putem folijarne ishrane. To će pomoći u održavanju svoje biljke zdrave i spriječiti umiranje.

No comments:

Post a Comment