Sunday 11 September 2011

Instaliranje PEX cijevi

Napredak u polimernim tehnologije nam je pružila s materijalima koji djeluju kao učinkovit alternativa konvencionalno koristi one. One premijer primjer je polietilen i njene različite izvedenice koje su pod uvjetom niske cijene zamjene za mnoge metalnih proizvoda. Jedna od takvih polietilen derivat - PEX, također poznat kao XLPE je cross povezani polietilena. U ovom članku ću predstaviti jedan kratak pregled postupka instalacije PEX cijevi za grijanje i vodovod aplikacije.
O PEX cijevi
Prilikom odabira materijal za bilo koje aplikacije, ako se odlučite za onu koja je svojstvena fizičkim osobinama pogodan u svrhu pri ruci, a zatim izgradnja traje dugi. PEX cijevi ima neki neobičan svojstva koja ga čini idealnim kandidatom za korištenje u sustavima grijanja zračenja, izolacije za visoke snage električne kabele i potrošne tople vode vodovod.
Križ povezivanje termoplastičnog polietilena pretvara u thermoset. To je dizajniran materijal koji može izdržati temperature visoke, pokazuje otpornost na kemijsku koroziju i još uvijek fleksibilna. PEX cijevi je dostupan u različitim veličinama i koristi se kao učinkovit nadomjestak bakra i PVC cijevi vodovodne mreže.
Instaliranje cijevi u PEX Vodovodni
Dopustite mi dati sažeti pregled PEX cijevi postrojenja za vodovod radnih mjesta. Oni se mogu koristiti i kao tople vode cijevi umjesto bakrene cijevi koje se znatno teže instalirati. Činjenica da PEX cijevi zavoja lako, vrlo je lako instalirati. Da biste instalirali PEX cijevima u vodovod mreži, morate ulagati u odgovarajućeg alata za posao. Ovisno o poslu, morat ćete kupiti PEX cijev odgovarajuće duljine uz PEX rezač i crimper. Morat ćete crimp prstenovi pripisati cijevi te ih stane čvrsto.
First izmjeriti duljinu cijevi da ćete trebati. Korištenje alat PEX rezač, rezati cijevi u desno duljina. Kada ste spremni s izrezati komad cijevi PEX, umetnite crimp prstena oko njega i popraviti cijevi na mjestu. Neka crimp prstena biti raspoređeni od strane na udaljenosti od oko osmine inča od kraja cijevi. Napravite cijevi vezu s obiju strana koristeći crimp prstena. Sve što preostaje jest zategnuti crimp prstena, tako da se cijev privitak je sigurna. Koristite crimper i zategnite prstena na oba kraja.
If cijevi ide na putovanje određenoj udaljenosti, možete to popraviti na zid pomoću metalnih zatvarača. Morat ćete odvojiti putu cijevi i izbušiti rupe u redovitim razmacima u zidu, popraviti metal spajala. That završava moj kratki pregled instaliranja PEX cijevi.
Instaliranje cijevi PEX u betonu
PEX cijevi se koristi u sustavima podnog grijanja blistava. Ideja je da driveways i podove toplo kroz topline dobili od vruće PEX cijevi postavljenih u sloj ispod u betonu. S takvim zračenja katu grije beton driveways, da ne morate brinuti o snijegu gomilajućim u zimskom jer jednostavno će se rastopiti, a naknadno odvoditi. Instaliranje cijevi PEX u betonu je posao, najbolje obrađene od strane profesionalaca.
Ipak ja dati kratak pregled osnovnih postupak za instaliranje PEX cijevi u betonu. Prva stvar koju treba učiniti je pokrivanje poda s PEX cijevi spirale. Spirala ili navoja cijevi se postavljaju na takav način da oni pokrivaju najviše površina. Kisik barijera sprej se koristi za pokrivanje cijevi sa slojem kako bi se spriječilo bilo kisika invazija u sustavu grijanja cijevi aparata.
Zatim pomoću metalne sidra, se cijev fiksna u podu. Sidra osigurati da cijevi čvrsto ostaje fiksna na mjestu. Nakon toga, mrežu križ povezane barova, poznat kao Rebar mreža je postavljena na fiksni cijevi. Se cijev vezan uz metalne žice na Rebar mrežu da bi ga više siguran. Nakon okvir je spreman, beton je lijevao preko njega i ostavio na suho. Tople vode je prošao kroz cijevi osigurati grijanje. To je postupak za instaliranje cijevi PEX u betonu. Mislim da je ovo tip hidrauličko ozaren podno grijanje je genijalan tehnologija.
Nadam ovaj članak dao grubu ideju o tome kako ide o instaliranju PEX cijevi. The postupak prilično pojednostavljen je fleksibilan prirodi PEX cijevi. Prilikom razmatranja vodovod remonta, razmislite o zamjeni svog starog metala vodovod with PEX cijevi koja traje dugo i bitno jednostavan za instalaciju.

No comments:

Post a Comment